Način pripreme
Punjenje teleće ćuftice predstavlaju veoma ukusan recept za ćufte.
U ovom receptu svaku ćufticu punimo kockicom mocarela, koja se nakon kuvanja u šerpi svakim zalogajem pretvara u vruće zadovoljstvo koje se topi u ustima!
Recept koji će se svima dopasti, i odraslima i deci.
Mocarelu možete zameniti provolone ili skamorca sirom. Pored toga, ako imate probleme sa netolerantnošću na laktozu, možete koristiti sir bez laktoze.
Stavite prezle i vodu u posudu. Ostavite ih sa strane. Ovaj korak će vaše ćuftice učiniti mekanim, ne suvim. Takođe, vodu možete zameniti mlekom.
Stavite mleveno goveđe meso u posudu i začinite ga prstohvatom soli, izrendanim parmezanom, iseckanim čenom belog luka, iseckanim peršunom i jajima. Promešajte i na kraju dodajte prezle, natopljene u vodu.
Pomešajte dobro sve sastojke, dok se ne obrazuje kompaktno testo od mlevenog mesa.
Uzmite komad umešenog mlevenog mesa i u sredinu stavite kockicu mocarele.
Omotajte meso oko mocarele i oblikujte ga rukama, dok se ne formira okrugla ćuftica.
Nastavite na taj način dok ne nestane mlevenog mesa i oblikujte sve ćufte.
Kada ste gotovi, prepržite iseckani luk u velikoj šerpi sa maslinovim uljem. Napravite ga da bude prozračan.
Nakon toga dodajte teleće ćuftice i pržite nekoliko sekundi, dok se ne zaprže sa svih strana.
Dodajte paradajz pire, prstohvat soli i listove bosiljka. Ukoliko želite možete da dodate i grašak.
Dodajte oko pola šolje vode i poklopite šerpu poklopcem.
Kuvajte ih na slaboj vatri otprilike 35 minuta, često proveravajući kuvanje.
Na kraju kuvanja isključite ringlu i servirajte ćufte sa paradajz sosom dok su vruće, posute bosiljkom.
Prijatno!