bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Pečena Riba»Pečena pastrmka sa belim vinom

Pečena pastrmka sa belim vinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pečena pastrmka sa belim vinom1 / 2
14/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
"Otkrili smo najjednostavniji i najukusniji recept za spremanje pastrmke i delimo ga sa vama"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite stomake dve očišćene pastrmke. Dobro začinite ribe solju i biberom. U stomake stavite po dve kriške limuna, parčiće luka, isečen beli luk i cele strukove peršuna.

Poređajte ribe u namazanu posudu za pečenje preko ostalog isečenog povrća. Prelijte odozgo belim vinom, sa malo masnoće i pokrijte posudu folijom.

Napravite male rupice u foliji i stavite ribu da se peče tako u umereno zagrejanoj rerni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Na kraju možete da zapečete bez folije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: