Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečena pastrmka sa belim vinom

Pečena pastrmka sa belim vinom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pečena pastrmka sa belim vinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Otkrili smo najjednostavniji i najukusniji recept za spremanje pastrmke i delimo ga sa vama"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, očišćena
  • belo vino - 150 ml
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - 6 strukova
  • ulje
  • limun - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite stomake dve očišćene pastrmke. Dobro začinite ribe solju i biberom. U stomake stavite po dve kriške limuna, parčiće luka, isečen beli luk i cele strukove peršuna.

Poređajte ribe u namazanu posudu za pečenje preko ostalog isečenog povrća. Prelijte odozgo belim vinom, sa malo masnoće i pokrijte posudu folijom.

Napravite male rupice u foliji i stavite ribu da se peče tako u umereno zagrejanoj rerni oko 40 minuta ili dok ne bude gotovo. Na kraju možete da zapečete bez folije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: