Način pripreme
Kuvajte kinou oko 15 minuta i ako vam ne upije svu tečnost, dobro je ocedite.
Isecite na sitno luk, šargarepu i beli luk i dinstajte ih u tiganju sa uljem dok ne ostane samo na masnoći.
Dodajte ih u kinou i dobro promešjte.
Dodajte so, kumin i kurkumu i ponovo dobro promešajte.
Isecite na sitno peršun i dodajte i njega u smesu.
Umutite dva jaja i dodajte ih u kinou i povrće, mešajući dobro.
Ako je potrebno, stavite smesu na kratko u frižider, da se stegne, mada meni nije bilo potrebno.
Zagrejte rernu, oblikujte ćuftice od kinoe od smese i poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje (ili sa nelepjivim dnom) i posutu uljem.
Pecite ćuftice od povrća na oko 230 stepeni dok ne postanu zlataste, okrećući ih nakon 20-ak minuta na drugu stranu.
Servirajte ćuftice od kinoe i povrća u rerni sa salatom ili cveklom sa belim lukom i orasima.