Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Slatko od jagoda u rerni

Slatko od jagoda u rerni

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Slatko od jagoda u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"U sezoni jagoda ne možete bez slatka od ovog aromatičnog i ukusnog voća. Želim vam sjajan dan sa aromom jagoda, sada im je vreme."

Potrebni sastojci

  • jagode - 2 kg
  • šećer - 1 kg
  • limunska kiselina - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

U sezoni jagoda ne možete bez slatka od ovog aromatičnog i ukusnog voća. Ja više volim da je sa celim voćem, zato biram sitnije jagode, operem, očistim od drški, stavljam u tepsiju i pokrivam šećerom.

Kada su jagode slađe, na dva kilograma jagoda stavljam kilogram šećera. Ja nikada ne stavljam šećer u odnosu 1:1, mnogo mi je slatko, ali vi možete staviti šećer prema vašim ličnim preferencijama.

Odstoje sa šećerom nekoliko sati ili celu noć u frižideru i nakon toga odlaze na saunu u rernu.

Prvo na 180 stepeni dok smesa ne proavri, a zatim na 150 dok ne bude gotovo.

Mešam s vremena na vreme. Malo pre nego što smo stigli do željene gustine, stavljam kesicu limunske kiseline i nakon pet minuta sipam vruće slatko od jagoda u tople i suve tegle, zatvaram i okrećem na poklopce.

Nakon potpunog hlađenja stavljam na gladnom meso, ali i u ormarić u kuhinji sam ostavljala gotove teglice i nije bilo problema sa rokom trajanja.

Želim vam sjajan dan sa aromom jagode, sada je vreme za slatko od jagoda u rerni.

Ukoliko imate jagode pod rukom, ne kolebajte se da spremite i jedan čizkejk sa jagodama ili pak da probate naše kolače sa jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: