Način pripreme
U činijici razmutimo kvasac sa 1/2 šolje za kafu toplog mleka, šećerom i 1 kašikom brašna. Kiselo mleko pomešamo sa prstohvatom sode bikarbone. Umutimo jaje sa preostalim mlekom. Dodajemo i kiselo mleko sa uljem.
U činiji prosejemo brašno i so, pravimo udubljenje i u njega sipamo mlečnu smesu i kvasac. Umesimo meko testo, ostavimo na toplom da narasta.
Nakon što se udvostruči, delimo ga na 4 lopte. Razvlačimo sve četiri na okrugle kore, premažemo maslacem sve osim poslednje. Posle ih isečemo na 8 odvojenih trouglova.
Svaki rasecamo po sredini i oštar deo provlačimo od dole nagore - tako se dobija kao list. Ređamo u pleh, četiri stavljamo u obliku krsta, druge stavljamo do njih i zaoblimo nadole.
Kada nadođe, premažemo žumancem, mlekom i uljem. Posipamo susamom i pečemo na 160 stepeni.