Pikantna teleća škembe čorba

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
33
1
152
16/02/2017
"Postoji na desetine recepata za škembe čorbu, koji pretenduju za autentičnost. Nećemo suditi koji je onaj pravi, ali ovaj recept je toliko ukusan, da svako treba obavezno da ga proba."
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano804
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Škembiće očistiti temeljno, oprati i staviti da se kuvaju.

Kada se skuvaju, naseći ih na sitne kockice.

Jaj umutiti sa kiselim i svežim mlekom.

U zagrejano ulje ili maslac upržiti brašno, pa mu dodati mlečnu smesu i bujon uz neprekidno mešanje.

Posebno napraviti zapršku od ulja i aleva paprike.

Za aromu dodati pasiran beli luk, sirće i ljutu alevu papriku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar