Pogača za veridbu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pogača za veridbu
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
15
"Jedan predlog na koji korate da odgovorite sa DA. A što se tiče braka, možete i da ne žurite toliko"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml, toplo
  • kvasac - 1 kocka, svež
  • šećer - 2 kašike
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 3 kašike
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • brašno - 1 kg, prosejano
  • maslac - 60 g, za premazivanje kora
  • sir - za srednju koru
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u 100 ml toplog mleka sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna. Umutite jaja sa preostalim mlekom i uljem. Smesu dodajte u prosejano brašno i na kraju dodajte aktivirani kvasac.

Umesite srednje tvrdo testo. Ostavite da naraste na toplom mestu, prekriveno krpom. Naraslo testo podelite na 2 lopte, jednu malo veću od druge.

Od veće lopte napravite 4 okrugle kore od po 350 g. Premažite ih maslacem (sem poslednje) i poređajte ih jednu preko druge. Nasecite ih na 12 trouglova, tako što sečete iz centra, ali ne sečete do kraja, već ostavite oko 2 cm prostora.

Svaki drugi trougao presecite na pola. Nepresečene ubacite odozdo na gore, a presečene vrhom od gore na dole da bi se dobio list.

Pod listove koji su sredina pogače stavite rolat napravljen od manje lopte testa. Koru premažite maslacem, pospite sirom i umotajte u oblik puža.

Podignite listove da postavite rolat u centar i posle ih poređajte preko rolata. U centar stavite ružu od testa.

Ostavite pogaču da naraste i ispecite je na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: