Način pripreme
Aktivirajte kvasac u 100 ml toplog mleka sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna. Umutite jaja sa preostalim mlekom i uljem. Smesu dodajte u prosejano brašno i na kraju dodajte aktivirani kvasac.
Umesite srednje tvrdo testo. Ostavite da naraste na toplom mestu, prekriveno krpom. Naraslo testo podelite na 2 lopte, jednu malo veću od druge.
Od veće lopte napravite 4 okrugle kore od po 350 g. Premažite ih maslacem (sem poslednje) i poređajte ih jednu preko druge. Nasecite ih na 12 trouglova, tako što sečete iz centra, ali ne sečete do kraja, već ostavite oko 2 cm prostora.
Svaki drugi trougao presecite na pola. Nepresečene ubacite odozdo na gore, a presečene vrhom od gore na dole da bi se dobio list.
Pod listove koji su sredina pogače stavite rolat napravljen od manje lopte testa. Koru premažite maslacem, pospite sirom i umotajte u oblik puža.
Podignite listove da postavite rolat u centar i posle ih poređajte preko rolata. U centar stavite ružu od testa.
Ostavite pogaču da naraste i ispecite je na 160 stepeni.