Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljute paprike s karfiolom i šargarepom

Ljute paprike s karfiolom i šargarepom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Ljute paprike s karfiolom i šargarepom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
11/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Pikantna salata za one koji se ne boje izazova"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kg, ljute
  • karfiol - 1 komad
  • šargarepa - 1 kg
  • beli luk - 3 glavice
  • peršun - 2 vezice
  • ulje
  • sirće
  • so
  • aspirin - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i osušite ih. Postavite posudu za pečenje papirom i poređajte paprike. Ispecite ih na kratko i izvadite.

Očistite i operite karfiol. U veliku posudu ga odvojte u ružice. Dodajte šargarepe iseckane na kolutove. Ohlađene paprike isecite na dva dela i takođe ih dodajte.

Očistite beli luk i peršun, isecite ih i stavite u usitnjeno povrće. Sve promešajte veoma dobro i napunite tegle. Odozgo u svaku teglu stavite po dva izmrvljena aspirina.

Stavite u posudu ulje, sirće i so po ukusu. Promešajte da se istopi so i ovom marinadom prelijte paprike. Zaklopite tegle poklopcima.

Ispale su mi tri velike tegla i jedna manja teglica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: