Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Najukusnija čorba sa kolenicom

Najukusnija čorba sa kolenicom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Najukusnija čorba sa kolenicom
Fotografije: Diana Kostova
2 / 8sa Videom
28/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Vrhunski recept za gurmane! Topla, ukusna i aromatična čorba koja će vas naterati da zaboravite na škembiće!"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - oko 1200 g
  • so
  • biber
  • za čorbu
  • sveže mleko - 1 l
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslac - 60 g
  • ulje - 2 kašike
  • za aromu
  • sirće - 100 ml
  • beli luk - 5 čenova
  • ljuta paprika - 1 kašika tucane
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu očistiti i staviti u ekspres lonac, sipati vodu do maksimuma lonca, posoliti i pobiberiti, pa zatvoriti poklopcem.

Staviti na ringlu, uključiti na maksimalnu temperaturu, ostaviti da provri, a nakon toga smanjiti na srednju temperaturu i ostaviti meso da se kuva 1 sat.

Kada je meso gotovo, pažljivo otvoriri ekspres lonac. Meso izvaditi i procediti bujon. Meso malo ohladiti i očistiti od kostiju, iskidati ga ili naseći na male komade, nakon sata kuvanja bi meso trebalo da bude savršeno skuvano i da samo pada sa koske.

U šerpu staviti sveže mleko i zagrejati ga na jednoj ringli. Na drugu ringlu staviti tiganj, postaviti maslac i ulje da se zagreju, staviti alevu papriku i pržiti nekoliko sekundi. Sipati 2-3 kutlače bujona od mesa, pa promešati.

Čim mleko provri, dodati uprženu alevu papriku. Promešati i naliti oko 2 l bujona. U šerpu staviti i parčiće mesa, promešati, posoliti i pobiberiti, i kuvati 10 minuta. Čorbu skinuti sa ringle.

U posudu staviti sirće, so i biber. Beli luk očistiti i usitniti, staviti ga u sirće, pa dodati ljuspice ljute paprike.

Čorbu servirati u dubokom tanjiru ili posudici, i začiniti kašičicom pikantne smese sa belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: