Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Krem sa espresom i rumom

Krem sa espresom i rumom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Krem sa espresom i rumom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Dokazano je da pijenje ruma, čak i rano ujutru, vas ne čini alkoholičarem, nego piratom"

Potrebni sastojci

  • belanca - 2 komada
  • šećer - 2 supene kašike za belanca
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 220 g za jaja
  • espreso - 200 ml
  • želatin - 1 supena kašika
  • voda - 4 kašike za želatin
  • rum - 60 ml
  • pavlaka - 220 ml, zaslađena, za mućenje
  • bademi - oljušteni, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom na pari. Mešajte neprestano dok se šećer ne rastopi i dok se smesa ne zgusne. Skinite sa vatre.

Prethodno potopite želatin u vodu i ostavite da nabubri 5 minuta. Ugrejte espreso i dodajte želatin. Kad se rastopi dodajte kafu i umutite sa jajima i šećerom. Ostavite smesu da se potpuno ohladi.

U međuvremenu umutite belanca sa šećerom dok se ne dobiju meki vrhovi. Umutite pavlaku. U hladnu smesu od jaja i kafe dodajte rum, umućena belanca i umućenu pavlaku.

Sipajte krem u čaše ili posudice po izboru i ostavite da se stegne u frižideru na nekoliko sati.

Ukrasite oljuštenim bademima i serivajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: