Čorba od pečuraka sa belim vinom
Гъбена супа с бяло вино
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Pečuraka»Čorba od pečuraka sa belim vinom

Čorba od pečuraka sa belim vinom

marcheva14marcheva14
Početnik
998603k96
Čorba od pečuraka sa belim vinom
Fotografije: marcheva14
1 / 2
22/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nežna i aromatična, čorba koja vam garantuje uživanje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu od 3 l stavite maslac da se otopi, zajedno sa malo maslinovog ulja. Iseckane pečurke stavite u šerpu, pa onda i iseckan luk. Neka se prži oko 15 minuta ili dok pečurke ne dobiju zlatnu boju.

Dodajte oko 5 šolja vode, ili oko 1 litar, pa ostavite da se sve kuva oko 40-50 minuta, tako da s vremena na vreme promešate. Posle sve ispasirajte.

Ako je čorba mnogo gusta, onda dodajte još malo vode. Posolite i pobiberite. Ponovo stavite na umerenu vatru, da proključa. Međajući, dodajte pavlaku i vino. Ostavite da proključa i sklonite sa vatre. Poslužite jelo sa prženim pečurkama, krutonima i svežom majčinom dušicom.

Napomena: Veoma aromatična čorba, brza i laka. Dodajte vino, kao što je navedeno u receptu, jer ne bi trebalo da ispari, a treba da se oseća njegova aroma. Za recept je korišćeno vino - Muskat otonel.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: