Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi beli sos za punjene paprike?

Kako se pravi beli sos za punjene paprike?

NikiNiki
Guru
211
Kako se pravi beli sos za punjene paprike?

Neosporno punjene paprike su jedno od najpreferiranijih jela naše trpeze.

Ovo je jedno od preferiranih laganih letnjih jela, a i ne samo tokom leta /već i tokom letnjih meseci, kada je, kao što svi znamo, njihova sezona/.

Možemo da napunimo kako sirove, tako i pečene paprike.

Nadev paprika može da bude dosta raznovrsan. Da bi naše punjene paprike bile sočnije, predložićemo jedan brz i ekonomičan beli sos.

Jednostavan beli sos za punjene paprike

Potrebni sastojci

Brašno - 2 supene kašike

So - 1/2 kašičice

Aleva paprika - 1 kašičica

Maslac - 30 g

Ulje - 30 g

Kiselo mleko - 200 g, na sobnoj temperaturi

Jaja - 2 komada, na sobnoj temperaturi

Voda - 500 ml

Način pripreme:

U dubokoj šerpi zagrevamo maslac i ulje. Stavljamo brašno i uz neprestano mešanje propržimo na minutu, dve. Dodajemo alevu papriku, promešamo i skidamo sa ringle.

Uz neprestano mešanje sipamo vodu. Vraćamo na ringlu, mešamo dok ne provri i blago se ne zgusti sos za punjene paprike.

Mutimo jaja sa kiselim mlekom. Vrući sos dodajemo u mleko uz neprestano mešanje. Čim se mleko zagreje, sipamo u šerpu uz neprestano mešanje da se sos ne bu zgrušao.

Dodajemo so po ukusu i poslužujemo naše punjene paprike sa ovim ukusnim i brzim sosom.

Ako ste napravili duplu dozu belog sosa za punjene paprike, prosto pripremite još jednu tepsiju paprika. Za taj cilj pogledajte neki od naših ukusnih recepata:

- punjene paprike sa jajima i sirom;

- posne punjene paprike;

- punjene paprike bez pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni