Neosporno punjene paprike su jedno od najpreferiranijih jela naše trpeze.
Ovo je jedno od preferiranih laganih letnjih jela, a i ne samo tokom leta /već i tokom letnjih meseci, kada je, kao što svi znamo, njihova sezona/.
Možemo da napunimo kako sirove, tako i pečene paprike.
Nadev paprika može da bude dosta raznovrsan. Da bi naše punjene paprike bile sočnije, predložićemo jedan brz i ekonomičan beli sos.
Jednostavan beli sos za punjene paprike
Potrebni sastojci
Brašno - 2 supene kašike
So - 1/2 kašičice
Aleva paprika - 1 kašičica
Maslac - 30 g
Ulje - 30 g
Kiselo mleko - 200 g, na sobnoj temperaturi
Jaja - 2 komada, na sobnoj temperaturi
Voda - 500 ml
Način pripreme:
U dubokoj šerpi zagrevamo maslac i ulje. Stavljamo brašno i uz neprestano mešanje propržimo na minutu, dve. Dodajemo alevu papriku, promešamo i skidamo sa ringle.
Uz neprestano mešanje sipamo vodu. Vraćamo na ringlu, mešamo dok ne provri i blago se ne zgusti sos za punjene paprike.
Mutimo jaja sa kiselim mlekom. Vrući sos dodajemo u mleko uz neprestano mešanje. Čim se mleko zagreje, sipamo u šerpu uz neprestano mešanje da se sos ne bu zgrušao.
Dodajemo so po ukusu i poslužujemo naše punjene paprike sa ovim ukusnim i brzim sosom.
Ako ste napravili duplu dozu belog sosa za punjene paprike, prosto pripremite još jednu tepsiju paprika. Za taj cilj pogledajte neki od naših ukusnih recepata:
Komentari