Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Nakon što provri, dodajte u grašak nekoliko kašika biljnog ulja. 3. 10-15 minuta nakon što provri, dodajte oko pola kašičice sode na svaka 2 litra vode....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Pre nego što ga sipate u njega prvo koristite neku meru po kojoj da znate posle koliko vode treba da dodate u njega za vreme termičke ovrade. Vaša mera može da bude najobičnija čaša....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Ne poštovanje ovog detalja ostaviće jelo sirovim; - Da bist epostigli najbolje rezultate kod recepata sa masnijim mesom, prvo uklonite masnoće; - Ukoliko vaš recept uključuje mleko ili pavlaku, dodajte ih tokom poslednjih...
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Možete da dodate i sušene čeri paradajze, ukoliko ih imate. Kao i svaka druga riba, pripremljena na roštilju ili u rerni, najbolje piće uz nju ostaje vino, posebno belo vino....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Koliko dugo i kako se kuva crveni pasulj koji prethodno nije bio potopljen? Pasulj bez prethodnog potapanja takođe može brže da se spremi sa nekim tehnikama....
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Kada počnete da kuvate sveži kupus, nemojte zaboraviti da dodate masnoću. Iako to dodaje kalorije u vaše jelo, ipak je ideja da bude ukusno....
U koja jela se dodaje kardamom?U koja jela se dodaje kardamom?
22. nov.
Mahune kardamoma koje se dodaju u rižoto ne jedu se, one samo daju ukus jelu. Kardamom se dodaje u mnoge sosove i supe. Kardamom je dobar za supu od graška i pasulja, kao i supu od sočiva....
U koja jela se dodaje husk?U koja jela se dodaje husk?
05. jul
Voćni musevi postaju posebno zdravi ako se dodaju vlakna sa 1 kašikom huska....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Orada se koricom od orahaOrada se koricom od oraha
25. avgust
U dobijenu mesu po želji dodajte pola ili malo belanca, da bude kao pasta. Ako preskočite belance, jednostavno treba da sameljete ili iseckate sastojke na sitnije. 3....
Kiflice o kojima se pričaKiflice o kojima se priča
17. januar
Kiflice o kojima se priča! Neka vam je slatko!...
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila. Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Pica se pestom i česteromPica se pestom i česterom
31. maj
Skroz odozgo dodajemo čubar/origano i maslinovo ulje. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo (20-30 minuta). Na kraju sečemo picu na parčiće....
Uštipci koji se sami okrećuUštipci koji se sami okreću
13. mart
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću. Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
Palačinke o kojima se pričaPalačinke o kojima se priča
27. dec.
Serviramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
Konkilie testenina se belim sosomKonkilie testenina se belim sosom
22. okt.
Dodaju se makarone i grašak. Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Mleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka. Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Ako je potrebno, dodajte i vodu. Viljuškom možete proveriti da li je meso gotovo. Ako viljuška lako prolazi kroz meso i iz mesa izlazi providan sok u malim količinama, to znači da rernu možete isključiti....
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...