Svoje goste možete iznenaditi ukusnim desertom od karamelizovanog voća, koji se brzo i lako pravi. Ako nemate sveže voće pri ruci, uvek možete koristiti voće iz kompota, iako rezultat možda neće biti tako dobar.
Karamelizovanje voća može da se uradi na dva načina, a samaa kulinarska obrada se razlikuje u zavisnosti od toga da li je voće sveže ili iz kompota.
Sveže voće se očisti od koštica i semena, iseče na komade i prelije otopljenom karamelom. Zatim pažljivo okrenite voće tako da ih karamel prekrije sa svih strana i ostavite 10-15 minuta da se ohladi.
Voće iz kompota, kao i sveže banane, nisu pogodne za takvo karamelizovanje. Zbog toga se stavljaju direktno u otopljeni karamel i veoma pažljivo promešaju 1-2 puta, pa ostave 3-4 minuta na šporetu, dinstajte sa karamelom, izvadite voće i ostavite da se ocedi.
Tajna ukusnog karamelizovanog voća je otkrivena i sada možete sami da pripremite voćnu pitu sa karamelizovanim voćem.
Pročitajte i kako karamelizovati povrće.
Komentari