Bonapeti.rs»Saveti»Kako da napravite karamelizovano voće?

Kako da napravite karamelizovano voće?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
169
Kako da napravite karamelizovano voće?

Svoje goste možete iznenaditi ukusnim desertom od karamelizovanog voća, koji se brzo i lako pravi. Ako nemate sveže voće pri ruci, uvek možete koristiti voće iz kompota, iako rezultat možda neće biti tako dobar.

Karamelizovanje voća može da se uradi na dva načina, a samaa kulinarska obrada se razlikuje u zavisnosti od toga da li je voće sveže ili iz kompota.

Sveže voće se očisti od koštica i semena, iseče na komade i prelije otopljenom karamelom. Zatim pažljivo okrenite voće tako da ih karamel prekrije sa svih strana i ostavite 10-15 minuta da se ohladi.

Voće iz kompota, kao i sveže banane, nisu pogodne za takvo karamelizovanje. Zbog toga se stavljaju direktno u otopljeni karamel i veoma pažljivo promešaju 1-2 puta, pa ostave 3-4 minuta na šporetu, dinstajte sa karamelom, izvadite voće i ostavite da se ocedi.

Tajna ukusnog karamelizovanog voća je otkrivena i sada možete sami da pripremite voćnu pitu sa karamelizovanim voćem.

Pročitajte i kako karamelizovati povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni