bonapeti.rs»Saveti»Kako napraviti crvenu boju za kolače i torte?

Kako napraviti crvenu boju za kolače i torte?

Kako napraviti crvenu boju za kolače i torte?

Postoji nekoliko opcija da napravite crvenu boju za kolače kod kuće. Možda nećete dobiti istu tamnu crvenu koju biste dobili od komercijalno dostupnih boja, ali vaša boja za hranu će biti potpuno prirodna, bez ikakvih hemikalija.

Prvi način:

Operite 3 glavice cvekle, odstraniti krajeve i isecite ih na kockice oko 2-3 cm. Povrće isečeno na kockice stavite u šerpu i prelijte hladnom vodom da ga potpuno prekrije. Ringla mora biti na srednjoj temperaturi da voda proključa.

Kada proključa (trebaće oko 5-10 minuta da proključa), smanjite vatru i kuvajte povrće oko 20 minuta dok ne omekša i tečnost skoro ne ispari – trebalo bi da ostane samo oko 1/4 šolje (60 ml).

Povremeno promešajte. Kada voda ispari, procedite tečnost i koristite do 1 nedelje. Gotovo!

Drugi način:

Koristite sok od nara - ima tamnocrvenu boju i pogodan je za bojenje hrane.

Treći način:

Koristite maline ili jagode – izgnječite ih na cediljci dok ne iscedite sok iz njih i dok u cediljci ne ostanu samo semenke. Ovakav način pravljenja boje za kolače kod kuće daće jedinstven ukus svim vrstama peciva i kremova!

Četvrti način:

Osušene cvetove hibiskusa potopite u vodu - biće vam potrebno oko 2 kašike (5 g) cvetova i jedna šolja (240 ml) vrele vode. Ostavite 5 minuta i procedite. Ova tečnost daje veoma prijatnu cvetnu aromu. Možete koristiti i čaj od hibiskusa, verovatno će ga biti lakše pronaći u prodavnicama.

Svi ovi načini farbanja kulinarskih kreacija su bezopasni i mogu vam pomoći ako želite da pripremite, na primer, tortu Crveni somot.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji