Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravilno ljušti banana?

Kako se pravilno ljušti banana?

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
46238
Kako se pravilno ljušti banana?

Banana je slatko voće koje ima sposobnost da utoli glad. Sadrži mnogo korisnih supstanci za telo - vitamine i minerale. Voće sadrži velike količine vitamina A i vlakana. Koristi za organizam su brojne i raznovrsne.

Banane se mogu oguliti na različite načine:

– Možete nožem odseći jedan kraj kore zajedno sa drškom, a drugi kraj kore od strane semena. Zatim možete da oljuštite bananu rukama. Druga opcija je da nastavite sa ljuštenjem nožem, presecajući koru po dužini i pažljivo je uklanjajući kako ne bi povredili plod.

- Možete oljuštiti bananu tako što ćete laganim pritiskom započeti ljuštenje sa strane drške, a zatim postepeno oljuštiti celu bananu;

- Najlakši način da oljuštite bananu je sa strane semenke. Sa ove strane, banana je najmekša i kora se lakše ljušti. Potrebno je samo da uklonite tvrdi kraj ploda kako ne biste poremetili slatki ukus pri jelu, jer seme nije slatko;

- Takođe možete da oljuštite banane tako što ćete ih prelomiti po sredini. Ovom metodom se ne čuva integritet ploda, ali ako ipak isečete voće, to neće biti problem.

Ne postoji pravi ili pogrešan način da oljuštite ovo ukusno i veoma slatko voće. Koji god način da izaberete, važno je da vam bude najlakši i najpogodniji.

Ako volite banane, preporučujemo vam da isprobate jedan od naših recepata za:

- krem od banane;

- kolač od banane;

- ili šejk od banane;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji