Tradicionalnu kuhinju sve uočljivije zamenjuju moderni predlozi koji nude egzotične proizvode. Savremene kulinarske recepte čini sve više nestandardnih i inovativnih namirnica koje zadovoljavaju promenljive ljudske potrebe.
Jedan od njih je edamame, koji je stekao široku popularnost poslednjih godina. Ovaj proizvod postaje sve popularniji zbog koristi za zdravlje i regulisanje težine. Evo šta je edamame i koje su koristi od njega:
Egzotični proizvod edamame je soja, koja je oljuštena pre nego što je potpuno sazrela ili očvrsnula. Uobičajeni način prerade ove biljke je da se zrna blanširaju ili prokuvaju, a zatim zamrznu. U većini slučajeva, edamame se kupuje zamrznut.
Edamame je uobičajen proizvod u istočnoazijskoj kuhinji, ali je poslednjih godina počeo da se širi i na evropskom meniju.
Da bi se pravilno konzumirao, edamame treba da se jede bez ljuske. Proizvod je potpuno pogodan za zdrave režime ishrane, jer je bogat proteinima i dobro se uklapa u ishranu vegetarijanaca i vegana.
Edamame ima izuzetno koristan sastav koji uključuje gvožđe, kalcijum, vitamine A i C. Pored toga, edamame je odličan izvor vlakana i pomaže u lakšem varenju.
Za proizvod se kaže da je koristan za srčane probleme, gubitak težine, reproduktivne poteškoće, osteoporozu i uspešno ublažava simptome depresije.
Ako ste takođe zainteresovani za druge slične azijske proizvode, pogledajte neke ideje za:
- grickalice od soje;
- salate sa tofuom.
Komentari