Bonapeti.rs»Saveti»Kako i koliko dugo se kuva slatki krompir?

Kako i koliko dugo se kuva slatki krompir?

Kako i koliko dugo se kuva slatki krompir?

Slatki krompir, ili kako ga još zovu batat, pripada porodici korenastog povrća. Njihovo poreklo je iz Južne Amerike. Međutim, jede se širom sveta. Kako i koliko dugo se kuva slatki krompir?

1. Prvi način da kuvate slatki krompir je da ga oljuštite i isečete na kockice. Zatim se stavi u odgovarajuću posudu, prelije sa dovoljno vode da bude potpuno potopljen i kuva 10-15 minuta. Vreme za kuvanje batata umnogome zavisi od veličine komada, pa ih treba proveriti i po potrebi još kuvati;

2. Drugi način je da skuvate slatki krompir ceo. Ako ćete da ga kuvate celog, ne morate da ga ljuštite, samo ga dobro operite. Kada je krompir ceo, vreme kuvanja se povećava na između 30 i 35 minuta ili dok ne omekša. To možete proveriti nožem ili štapićem za ražnjić. Ako želite da pravite salatu, možete da ostavite krompir čvršćim, ako želite da pravite pire od batata, najbolje je da prokuvate dok potpuno ne omekša.

Kada je slatki krompir potpuno skuvan, vrlo lako se oljušti. Od njega možete napraviti ukusnu krem supu ili vegansku picu sa korom od pire krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji