bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo pečurke mogu da izdrže u frižideru?

Koliko dugo pečurke mogu da izdrže u frižideru?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
1048
Koliko dugo pečurke mogu da izdrže u frižideru?

Svet kulinarstva je nezamisliv bez osnovnog proizvoda kao što su pečurke. Ovi proizvodi imaju trajnu korist za organizam, a pored toga imaju i izuzetne kvalitete ukusa, što im daje centralno mesto u nizu recepata.

Pečurke, međutim, predstavljaju jedan od najzahtevnijih proizvoda u pogledu uslova skladištenja. Ovo se posebno odnosi na temperaturu.

S obzirom na činjenicu da pečurke mogu postati toksične za organizam ako se pokvare, onda je još važnije obratiti pažnju na njihovo pravilno čuvanje.

Koliko dugo pečurke mogu da traju u frižideru?

Možete obezbediti nekoliko dana punog života pečuraka u frižideru ako ih pripremite unapred. To se radi tako što ih stavite u papirnu kesu, a zatim umotate u još veću papirnu kesu. Morate probušiti kese na nekoliko mesta kako bi pečurke mogle da dišu.

Izbegavajte pranje ili sečenje pečuraka pre hlađenja u frižideru, jer to može ubrzati kvarenje. Zahvaljujući niskim temperaturama u frižideru, pečurke mogu da se čuvaju nekoliko dana. Ipak, nije preporučljivo da ih čuvate duže od 2-3 dana.

Takođe je preporučljivo izbegavati da ostavljate hranu u blizini pečuraka. Ova namirnica je u stanju da apsorbuje miris i kasnije ga sama emituje.

A ako ne želite da se pečurke zadržavaju u vašem frižideru, odmah od njih pripremite:

- sendvič sa pečurkama;

- prelivi od pečuraka;

- supa od pečuraka;

- salate sa pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji