Bonapeti.rs»Saveti»Trik, da ne skidate penu sa slatka

Trik, da ne skidate penu sa slatka

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
124
Trik, da ne skidate penu sa slatka

Kada kuvate slatko, postoji način da ne stojite stalno pored njega i čekate da skinete penu koja se stvara tokom kuvanja.

U trenutku kada slatko provri stavite malo kravljeg maslaca (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na 1 kg šećera), kuvajte na srednje jakoj vatri oko 35 minuta i gotovo. Takođe se preporučuje da se slatko kuva u fazama - iz 3 puta - posle prve etape ostavite slatko da se potpuno ohladi pa ponovo stavite na šporet.

Na ovaj način možete kuvati:

- slatko od jagoda;

- slatko od borovnice;

- slatko od višanja;

- slatko od zelenih oraha;

- slatko od maline itd.

Ne zaboravite da dodate limontus na kraju kuvanja. Može se dodati i na početku kako bi se sačuvala lepa boja slatka.

A kada domaće slatko sipate u tegle zagrejane za sterilizaciju u mikrotalasnoj, onda ih okrenite naopačke i ne bojte se da će se slatko ušećeriti.

Ovako pripremljeno, možete računati da ćete uvek imati lepo slatko, koje nije kašasto i u kojem je voće očuvano celo.

Probajte. Nećete se pokajati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji