Bonapeti.rs»Saveti»Trik, da ne skidate penu sa slatka

Trik, da ne skidate penu sa slatka

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
1
Trik, da ne skidate penu sa slatka

Kada kuvate slatko, postoji način da ne stojite stalno pored njega i čekate da skinete penu koja se stvara tokom kuvanja.

U trenutku kada slatko provri stavite malo kravljeg maslaca (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na 1 kg šećera), kuvajte na srednje jakoj vatri oko 35 minuta i gotovo. Takođe se preporučuje da se slatko kuva u fazama - iz 3 puta - posle prve etape ostavite slatko da se potpuno ohladi pa ponovo stavite na šporet.

Na ovaj način možete kuvati:

- slatko od jagoda;

- slatko od borovnice;

- slatko od višanja;

- slatko od zelenih oraha;

- slatko od maline itd.

Ne zaboravite da dodate limontus na kraju kuvanja. Može se dodati i na početku kako bi se sačuvala lepa boja slatka.

A kada domaće slatko sipate u tegle zagrejane za sterilizaciju u mikrotalasnoj, onda ih okrenite naopačke i ne bojte se da će se slatko ušećeriti.

Ovako pripremljeno, možete računati da ćete uvek imati lepo slatko, koje nije kašasto i u kojem je voće očuvano celo.

Probajte. Nećete se pokajati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni