Kada kuvate slatko, postoji način da ne stojite stalno pored njega i čekate da skinete penu koja se stvara tokom kuvanja.
U trenutku kada slatko provri stavite malo kravljeg maslaca (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na 1 kg šećera), kuvajte na srednje jakoj vatri oko 35 minuta i gotovo. Takođe se preporučuje da se slatko kuva u fazama - iz 3 puta - posle prve etape ostavite slatko da se potpuno ohladi pa ponovo stavite na šporet.
Na ovaj način možete kuvati:
- slatko od borovnice;
- slatko od zelenih oraha;
- slatko od maline itd.
Ne zaboravite da dodate limontus na kraju kuvanja. Može se dodati i na početku kako bi se sačuvala lepa boja slatka.
A kada domaće slatko sipate u tegle zagrejane za sterilizaciju u mikrotalasnoj, onda ih okrenite naopačke i ne bojte se da će se slatko ušećeriti.
Ovako pripremljeno, možete računati da ćete uvek imati lepo slatko, koje nije kašasto i u kojem je voće očuvano celo.
Probajte. Nećete se pokajati.
Komentari