Bonapeti.rs»Saveti»Koji deo svinjskog mesa je najmekši?

Koji deo svinjskog mesa je najmekši?

Koji deo svinjskog mesa je najmekši?

Svinjetina je jedno od najšire konzumiranih vrsta mesa na svetu i raznovrsno je meso koje se može kuvati na različite načine.

Dok različiti delovi svinje imaju različite teksture i ukuse, majmekši deo svinjskog mesa potiče od filea. U ovom članku ćemo pogledati zašto je svinjski file tako mekan i kako ga možete skuvati do savršenstva.

Svinjski file

Svinjski file je mišić, koji se proteže duž zadnjeg dela svinje, od ramena do butine. Ovaj deo je relativno mršav, sa malo vezivnog tkiva, što ga čini idealnim za metode kuvanja koje zahtevaju brzo kuvanje na visokoj temperaturi, kao što su pečenje na roštilju, pečenje i prženje u tiganju.

Svinjski file se sastoji od dva glavna mišića: biftek i slabine. Biftek je najnežniji deo svinjskog mesa, jer je mišić koji obavlja vrlo malo posla i stoga ima vrlo malo vezivnog tkiva. Dugačak je, tanak i cilindričan i nalazi se ispod kičme svinje.

S druge strane, krmenadla ili file je mesnati komad, koji uključuje deo kičme, kao i deo filea. Iako nije tako mekan kao biftek, ipak je veoma mekan komad mesa koji se može kuvati na različite načine.

Saveti za spremanje savršenog svinjskog mesa

Pošto je svinjski file „posnije“ meso, lako se može osušiti ako se prepeče. Međutim, ako se pravilno pripremi, može biti neverovatno sočno i ukusno kada se pravilno sprema. Evo nekoliko saveta za pripremu savršenog svinjskog filea.

Izaberite pravi način kuvanja

Kao što je ranije pomenuto, svinjski file se sprema najbolje metodama kuvanja na visokoj temperaturi kao što su pečenje na roštilju, pečenje i prženje u tiganju. Ove metode pomažu da se formira ukusna kora na spoljašnjoj strani mesa, dok unutrašnjost ostane mekana i sočna.

Koristite termometar za meso

Da biste bili sigurni da je svinjsko meso kuvano na odgovarajućoj temperaturi, koristite termometar za meso da proverite unutrašnju temperaturu. Svinjsko meso treba da dostigne unutrašnju temperaturu od 63 stepeni.

Pustite ga da se odmori

Kada je svinjski file skuvan, ostavite ga da odstoji nekoliko minuta pre nego što ga isečete. Ovo omogućava sokovima da se redistribuiraju po mesu, što rezultira ukusnijim i sočnim konačnim proizvodom.

U zaključku, najnježniji deo svinjskog mesa je file, tačnije mišić filea. Ovaj malo suvlji komad mesa je svestran i može se kuvati na različite načine, ali zahteva malo pažnje kako bi se izbeglo da se prepeče. Prateći gore navedene savete, možete da pripremite ukusan i nežan file od svinjetine koji će naterati vaše receptore ukusa da žele još.

Pogledajte još šta su svinjski obrazi i kako da napravite savršeno pečenje od svinjetine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni