Bonapeti.rs»Saveti»Kako se jede hobotnica?

Kako se jede hobotnica?

Kako se jede hobotnica?

Hobotnica ili oktopod nije hrana koja se često nalazi na našoj trpezi. Postoji 200 vrsta hobotnica. Postoji mnogo malih hobotnica veličine oko 5 centimetara. Postoji i mnogo velikih koje mogu dostići i do 3 metra dužine.

Prema nekim naučnicima, hobotnica je jedan od najpametnijih beskičmenjaka i dokazano je da imaju veoma dobro pamćenje. Meso hobotnice je veoma delikatno i ukusno i zato se jede gde god se može naći - posebno na Mediteranu. A kako se pravilno jede?

Međutim, da bi se hobotnica konzumirala, mora se pravilno pripremiti, što znači da postoje neke male tajne specifične za njeno kuvanje. Kada se hobotnica uhvati, obično je udaramo o stene na licu mesta, kako bi se njeni mišići opustili, a meso bilo nežnije.

Međutim, postoji i ne tako okrutan način pripreme. Umesto udaranja, hobotnice se stavljaju u mašinu za pranje veša i pokreće se centrifuga. Postoje i posebni uređaji koji su dizajnirani za ovu svrhu.

Postoje recepti po kojima se u vodu u kojoj se hobotnica kuva stavljaju plutani čepovi. Ovo se radi zato što čepovi sadrže posebne enzime koji omekšavaju meso.

Hobotnica se kuva na laganoj vatri. Ako ćete da hobotnicu pripremate na roštilju, prvo morate da je dobro skuvate. Može se i dinstati, pržiti ili pohovati.

Hobotnica se jede viljuškom i nožem, ali se može jesti i prstima, ako želite i ako vam je ukusnije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni