Bundeva je povrće poznato po svom dragocenim kvalitetima ukusa i nutritivnim svojstvima. Pogodna je za veliki broj recepata, zbog sočnog i laganog ukusa, kao i magične arome.
Omiljena bundeva dolazi u raznim sortama, a jedna od najzanimljivijih je bundeva violina. Ono što je razlikuje od drugih vrsta je njen duguljasti oblik.
Bundeva violina ima oblik ovog instrumenta, ali to nije njen najizrazitiji kvalitet. Ukus ove sorte bundeve je izuzetno bogat i sočan, što je čini još izuzetnijom.
Najčešći način pripremanja bundeve je pečenje. Na taj način se čuvaju njeni kvaliteti i poboljšava njen ukus.
Evo kako da ispečete bundevu violinu
Prvi korak je da isečete bundevu na 2 dela, a zatim je očistite od semenki. Zatim štapićem za ražnjić probušite njenu površinu i začinite začinima. Prelijte je sa malo maslinovog ulja i ostavite da odstoji 10 minuta.
Nauljite pleh u kome ćete peći povrće i stavite bundevu sa korom na gore. Možete dodati nekoliko čenova belog luka i grančice čubra za dodatni ukus.
Bundevu stavite da se peče u zagrejanu rernu oko 1 sat, i trebalo bi da dobro omekša. Zatim je izvadite, okrenite i po želji ponovo dodajte začine.
Na kraju, vratite povrće da se peče još 10-15 minuta i vaša pečena bundeva violina je spremna za posluživanje.
A u ovim receptima možete videti kako se priprema:
- Pečena bundeva sa medom;
Komentari