Želite da uberete vrganje, ali ne znate koje je najbolje vreme za to? Ako je odgovor na ovo pitanje potvrdan, onda je ovaj savet za vas. Saznaćete tačno kada je najbolje vreme za branje vrganja.
Kada se bere vrganj?
Generalno, u našoj zemlji, i ne samo kod nas, branje pečuraka i gljiva je moguće tokom cele godine. Čak i tokom zimskih meseci, pečurke se mogu naći ispod listopadnog drveća.
Međutim, vrganj se može naći uglavnom leti, ispod žbunja i trave, a u jesen - na otvorenijim mestima gde ima direktne sunčeve svetlosti.
Vrganj se bere u leto i jesen i lako se mogu konzervirati ili osušiti za zimu.
Sa njima se mogu pripremiti razna ukusna jela sa vrganjima.
Vrganji su prilično skupi na pijaci, pa je najbolje otići u letnju ili jesenju šetnju i ubrati neke ukusne pečurke sa kojima možete pripremiti sve vrste kulinarskih čarolija.
Sada već znate kada se tačno beru vrganji, i zbog toga vam želimo prijatnu šetnju kroz prelepe šume vašeg kraja.
Pogledajte takođe kako prepoznati vrganje i kako sušiti vrganje.
Komentari