Bonapeti.rs»Saveti»Kako i koliko dugo kuvati kanelone?

Kako i koliko dugo kuvati kanelone?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako i koliko dugo kuvati kanelone?

Kaneloni su tradicionalna hrana u Emiliji (istorijska regija u severnoj Italiji), iako se spremaju i jedu svuda u Italiji.

Kaneloni su vrsta testenine u obliku velikih, šupljih cevi koje su dugačke oko 7 cm.

Pune se mlevenim mesom, paradajz sosom i prikladno je da se preliju bešamel sosom.

Vegetarijanski kaneloni su bez mesa i koristi se klasični nadev od rikote i spanaća.

Ako recept za kanelone koristi suvu testeninu, treba je par minuta (4-5 minuta) prokuvati u posoljenoj, kipućoj vodi.

Preporučuje se da se na 100 grama kanelona doda 1 litar vode i 1 kašičica soli na 2 litra vode pre punjenja i pečenja.

Vreme počinje da se računa od trenutka kada voda proključa. Kaneloni se kuvaju i mešaju svaka 2 minuta, a zatim se pune filom pripremljenim po receptu i peku prema uputstvima u receptu.

Da pečeni kaneloni ne bi zagoreli, dobra je ideja da ih pokrijete folijom prvih 30 minuta dok su u rerni.

Pogledajte još ukusnih nadeva za kanelone.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni