Kaneloni su tradicionalna hrana u Emiliji (istorijska regija u severnoj Italiji), iako se spremaju i jedu svuda u Italiji.
Kaneloni su vrsta testenine u obliku velikih, šupljih cevi koje su dugačke oko 7 cm.
Pune se mlevenim mesom, paradajz sosom i prikladno je da se preliju bešamel sosom.
Vegetarijanski kaneloni su bez mesa i koristi se klasični nadev od rikote i spanaća.
Ako recept za kanelone koristi suvu testeninu, treba je par minuta (4-5 minuta) prokuvati u posoljenoj, kipućoj vodi.
Preporučuje se da se na 100 grama kanelona doda 1 litar vode i 1 kašičica soli na 2 litra vode pre punjenja i pečenja.
Vreme počinje da se računa od trenutka kada voda proključa. Kaneloni se kuvaju i mešaju svaka 2 minuta, a zatim se pune filom pripremljenim po receptu i peku prema uputstvima u receptu.
Da pečeni kaneloni ne bi zagoreli, dobra je ideja da ih pokrijete folijom prvih 30 minuta dok su u rerni.
Pogledajte još ukusnih nadeva za kanelone.
Komentari