Bonapeti.rs»Saveti»Kako otvoriti vino bez vadičepa?

Kako otvoriti vino bez vadičepa?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
92591
Kako otvoriti vino bez vadičepa?

Ako imate vino kod kuće i imate hitan razlog za piće, ali iz nekog razloga nemate vadičep, to nije ozbiljan problem. U takvoj situaciji, samo treba da izaberete jednu od opcija u nastavku.

Dokazani načini otvaranja vina bez vadičepa

Pritisnite čep unutra

Možete pokušati da otvorite vino bez vadičepa bilo kojim tupim predmetom čija je površina manja u prečniku od grla boce: markerom, drškom kašike ili viljuške, karminom, ključem itd. Jednostavno gurnite čep na dole da uđe u bocu. U krajnjem slučaju, možete pokušati otvaranje vina bez vadičepa prstom.

Nožem ili ključem

Koristite nož sa uskim, poželjno nazubljenim sečivom ili duži ključ. Pažljivo ga treba umetnuti u čep pod uglom od 45 stepeni i, pažljivo okretanjem, odvrnuti čep prema gore. Istovremeno, ako koristite nož, bolje je da ruku koja drži grlić flaše zavežete peškirom da se ne biste posekli.

Kanap i šilo

Na kraju kanapa se pravi debeo čvor. Uz pomoć šila se gurne do dna plutanog čepa, a zatim snažno povuče.

Odvijač, samourezujući šraf i klešta

Zašrafite samourezujući šraf u čep i izvlačimo ga kleštima. Uz određenu veštinu, nožem ili nečim sličnim šrafcigeru, kao što je ključ za vrata, možete zašrafiti samourezujući šraf u mekani čep. Takođe možete rukama povući samourezujući šraf sa čepom bez improvizovanih sredstava. Ali budite oprezni, jer tako rizikujete da razbijete flašu i posečete se!

Načini koji ne rade uvek

Špric

Pažljivo probušite čep iglom i ispumpajte malo vazduha iz boce. Kao rezultat povećanja pritiska u boci, čep će sigurno iskočiti. Ali ovde je glavna stvar da ne preterujete, inače boca može puknuti.

Spajalica ili žica

U ovom slučaju, mala kuka se pravi na kraju žice ili istegnute spajalice, nakon čega se ovaj improvizovani alat ubacuje u bocu između plute i zida vrata flaše. Zatim zavrtite i oslonite udicu na dno čepa i povucite do pobedničkog kraja. Za veću sigurnost, možete koristiti 2 spajalice ili žicu sa obe strane čepa.

Upaljač

Možete lagano zagrejati vrat boce upaljačem (ili bolje, sa dva). Kao rezultat, zagrejana pluta će morati da počne da izlazi sama. Shodno tome, može se bezbedno ukloniti kada napusti vrat boce na pola puta.

A sada pogledajte neke ideje za:

- predjela za belo vino;

- predjela za crveno vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji