Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da otvorimo vino bez vadičepaU takvim slučajevima dobro je znati alternative kako da otvorite flašu vina bez vadičepa.
Jedna od najprimenjenijih metoda je gurnuti čep u bocu. Za tu svrhu, isecite čep horizontalno oštrim i tankim nožem....
15. mart
Kako se čuva vino?Još jedan slučaj - kako da čuvamo vino nakon što ga otvorimo? Osim ako nismo u društvu, teško ćemo sami popiti flašu vina odjednom. Kako da sačuvamo ostatak?...
14. okt.
Kako obezbediti proteine bez mesa?Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
02. nov.
Sazrevanje vina i kako vino stariDegustacija novih vina iz različitih berbi daje priliku da se uporede i na taj način sazna koje je vino bolje otvoriti sada, a koje ostaviti da odleži i sazri....
10. okt.
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacMožete zadiviti svoje prijatelje tako što ćete pokazati da ste pravi degustator i pokazati da razumete vino ništa manje od profesionalnih somelijera.
Najvažnije je pogledati vino. Pogledajte ga odozgo da vidite koliko...
22. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo karamel bez greškeSvako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
17. mart
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaNakon toga otvorite i sačekajte da se malo ohladi. Masnoća bi trebalo da se skida vlažnom krpom bez ikakvih problema.
Jedno od najprirodnijih sredstava je obično sirće....
09. mart
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaPretakanje je najdosadniji trenutak kada pravite kiseli kupus, a upravo to je razlog što dosta domaćica odbija da pravi ovu ukusnu zimnicu. Međutim, realno možete da propustite ovaj trenutak, a to neće uticati na kiseli...
26. januar
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaPravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas.
Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da...
28. feb.
Vino„Flaša vina sadrži više filozofije od svih knjiga na svetu."
Ova misao Luja Pastera nas tera da se zapitamo da li je moguće u potpunosti razumeti i spoznati prirodu vina ili nas ovo božansko piće sa svakim gutljajem...
01. april
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?U poslednje vreme postaje sve rasprostranjenije da ljudi prelaze na neku dijetu - insistiranje na mesu, insistiranje na ugljenim hidratima, izbalansirana ishrana itd. Sve više i više ljudi se brine o svom zdravlju....
03. jul
Zmijsko vinoZmijsko vino je egzotično alkoholno piće. Ono se u odnosu na druga pića izdvaja po tome što se u flaši sa njim nalazi cela otrovna zmija. Ovo neobično vino dolazi iz Azije, tačnije iz Vijetnama.
Druge zemlje, gde...
02. april
Gazirano vinoKada se otvori, iz njega izlazi ugljendioksid, a vino tada postaje penušavo. Sadržaj alkohola obično bude između 10 i 12%....
06. mart
Vino MarsalaTakođe. potrebno je znati da kada se marsala jednom otvori, ona počinje da gubi svoju aromu. Zato nije preporučljivo da se jedna flaša vina konzumira duže vreme....
16. feb.
Vino MadeiraMadeira je likersko vino, koje se proizvodi na istoimenom portugalskom ostrvu, koje se nalazi u Atlantskom okeanu, prekoputa zapadnih delova Afrike.
Jako sunce i geografski položaj su odličan preduslov za razvoj loze...
12. feb.
Vino MalagaVino Malaga je popularno likersko vino, koje je tipično za teritoriju Španije. Pravi se u oblasti istoimenog grada Malaga, koji se nalazi na obali Sredozemnog mora, u podnožju planina. Ova oblast Španije ima blagu klimu...
04. dec.
Belo VinoTačka oslonca vadičepa treba da je ivica flaše sa kojim se povlači čep.
Neretko se dešava da je čep veoma tvrd i da njegovo otvaranje predstavlja veliki problem. U takvom slučaju postoji nekoliko varijanti....
15. sep.
Porto VinoPorto vino predstavlja portugalsko desertno vino koje ima tamnozlatnu boju i prijatan ukus. Porto se proizvodi u severoistočnom delu Portugalije, u dolici reke Douro.
Iako se porto smatra da je nastalo po uzoru na...
21. avgust
Crno VinoVeć je i činjenica - crno vino je korisnije od belog vina, tvrde naučnici svetskih instituta. Oni savetuju stabilnu i redovnu upotrebu crnog vina, naravno u umerenim količinama.
Vino je verovatno najstariji alkoholni...
30. jun
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaUskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima.
Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka. Međutim...
14. mart