Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da otvorimo vino bez vadičepaKako da otvorimo vino bez vadičepa
15. mart
U takvim slučajevima dobro je znati alternative kako da otvorite flašu vina bez vadičepa. Jedna od najprimenjenijih metoda je gurnuti čep u bocu. Za tu svrhu, isecite čep horizontalno oštrim i tankim nožem....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Još jedan slučaj - kako da čuvamo vino nakon što ga otvorimo? Osim ako nismo u društvu, teško ćemo sami popiti flašu vina odjednom. Kako da sačuvamo ostatak?...
Kako obezbediti proteine bez mesa?Kako obezbediti proteine bez mesa?
02. nov.
Važnost proteina za telo je toliko velika da se nazivaju gradivnim elementima tela. Čineći 17 procenata telesne težine, proteini dominiraju kao komponenta mišića, kože, noktiju, kose i očiju i glavnih unutrašnjih organa...
Sazrevanje vina i kako vino stariSazrevanje vina i kako vino stari
10. okt.
Degustacija novih vina iz različitih berbi daje priliku da se uporede i na taj način sazna koje je vino bolje otvoriti sada, a koje ostaviti da odleži i sazri....
Kako prepoznati kvalitetno vino i šampanjacKako prepoznati kvalitetno vino i šampanjac
22. mart
Možete zadiviti svoje prijatelje tako što ćete pokazati da ste pravi degustator i pokazati da razumete vino ništa manje od profesionalnih somelijera. Najvažnije je pogledati vino. Pogledajte ga odozgo da vidite koliko...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo karamel bez greškeKako da napravimo karamel bez greške
17. mart
Svako može da rastopi šećer na ringli, ali samo najbolji kuvari mogu da naprave savršen karamel, zato što su potpuno ovladali kulinarskom tehnikom za bezgrešno karamelizovanje šećera. Evo i nekoliko saveta, uz pomoć...
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaKako da očistimo rernu bez hemikalija
09. mart
Nakon toga otvorite i sačekajte da se malo ohladi. Masnoća bi trebalo da se skida vlažnom krpom bez ikakvih problema. Jedno od najprirodnijih sredstava je obično sirće....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako se pravi kiseli kupus bez pretakanjaKako se pravi kiseli kupus bez pretakanja
26. januar
Pretakanje je najdosadniji trenutak kada pravite kiseli kupus, a upravo to je razlog što dosta domaćica odbija da pravi ovu ukusnu zimnicu. Međutim, realno možete da propustite ovaj trenutak, a to neće uticati na kiseli...
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcijaKako napraviti hleb bez brašna - nekoliko opcija
28. feb.
Pravljenje hleba bez brašna može izgledati naporno ili nemoguće za neke od vas. Bez obzira da li tražite alternativu bez glutena ili samo želite da eksperimentišete sa različitim sastojcima, postoji mnogo načina da...
VinoVino
01. april
„Flaša vina sadrži više filozofije od svih knjiga na svetu." Ova misao Luja Pastera nas tera da se zapitamo da li je moguće u potpunosti razumeti i spoznati prirodu vina ili nas ovo božansko piće sa svakim gutljajem...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?
03. jul
U poslednje vreme postaje sve rasprostranjenije da ljudi prelaze na neku dijetu - insistiranje na mesu, insistiranje na ugljenim hidratima, izbalansirana ishrana itd. Sve više i više ljudi se brine o svom zdravlju....
Zmijsko vinoZmijsko vino
02. april
Zmijsko vino je egzotično alkoholno piće. Ono se u odnosu na druga pića izdvaja po tome što se u flaši sa njim nalazi cela otrovna zmija. Ovo neobično vino dolazi iz Azije, tačnije iz Vijetnama. Druge zemlje, gde...
Gazirano vinoGazirano vino
06. mart
Kada se otvori, iz njega izlazi ugljendioksid, a vino tada postaje penušavo. Sadržaj alkohola obično bude između 10 i 12%....
Vino MarsalaVino Marsala
16. feb.
Takođe. potrebno je znati da kada se marsala jednom otvori, ona počinje da gubi svoju aromu. Zato nije preporučljivo da se jedna flaša vina konzumira duže vreme....
Vino MadeiraVino Madeira
12. feb.
Madeira je likersko vino, koje se proizvodi na istoimenom portugalskom ostrvu, koje se nalazi u Atlantskom okeanu, prekoputa zapadnih delova Afrike. Jako sunce i geografski položaj su odličan preduslov za razvoj loze...
Vino MalagaVino Malaga
04. dec.
Vino Malaga je popularno likersko vino, koje je tipično za teritoriju Španije. Pravi se u oblasti istoimenog grada Malaga, koji se nalazi na obali Sredozemnog mora, u podnožju planina. Ova oblast Španije ima blagu klimu...
Belo VinoBelo Vino
15. sep.
Tačka oslonca vadičepa treba da je ivica flaše sa kojim se povlači čep. Neretko se dešava da je čep veoma tvrd i da njegovo otvaranje predstavlja veliki problem. U takvom slučaju postoji nekoliko varijanti....
Porto VinoPorto Vino
21. avgust
Porto vino predstavlja portugalsko desertno vino koje ima tamnozlatnu boju i prijatan ukus. Porto se proizvodi u severoistočnom delu Portugalije, u dolici reke Douro. Iako se porto smatra da je nastalo po uzoru na...
Crno VinoCrno Vino
30. jun
Već je i činjenica - crno vino je korisnije od belog vina, tvrde naučnici svetskih instituta. Oni savetuju stabilnu i redovnu upotrebu crnog vina, naravno u umerenim količinama. Vino je verovatno najstariji alkoholni...
Kako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mlekaKako se priprema Uskršnji kolač bez jaja i mleka
14. mart
Uskrs povezujemo uglavnom sa farbanim jajima i Uskršnjim kolačem (Kozunak). Pravi Uskršni kolač za ovaj praznik je mekan, mirisan i odvaja se u nitima. Svi znaju da se Uskršnji kolač pravi od jaja i svežeg mleka. Međutim...