bonapeti.rs»Saveti»Razlika između običnog Brie sira i Cornish Brie sira

Razlika između običnog Brie sira i Cornish Brie sira

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Inovator
105115
Razlika između običnog Brie sira i Cornish Brie sira

Bri sir (Brie) je vrsta mekog sira koja je široko popularna. Postoje različite vrste sa imenom Bri. Dve popularne vrste su običan Bri i Korniš Bri.

Evo kratkog pregleda razlika između ova dva tipa Brie sira:

Razlika između običnog bri i korniš bri sira

Poreklo Bri sira

Obični bri je francuski sir poreklom iz regije Bri u Francuskoj. S druge strane, Korniš Bri je vrsta Bri sira koja se proizvodi u Kornvolu, Engleska.

Tekstura Bri sira

Obični bri je poznat po svojoj mekoj, kremastoj i blago tekućoj teksturi, dok je Korniš Bri čvršći i malo mrvivije teksture.

Ukus brija

Obični bri se često opisuje kao blag, orašasti ukus, dok korniš bri ima oštar i nešto slađi ukus zbog dodavanja specifične lokalne jabukovače - sajdera.

Razlika u kori brija

Običan Bri ima belu koru koja je jestiva, dok Korniš Bri ima žuto-braon koru koja je takođe jestiva, ali ima malo jači ukus koji nije po svačijem ukusu.

Sastav dve vrste brija

Običan bri se pravi od kravljeg mleka, dok se korniš bri pravi od mešavine kravljeg mleka i kozjeg mleka.

U zaključku, iako su i obični bri i korniš bri vrste brija, oni se razlikuju po poreklu, teksturi, ukusu, kori i sastojcima, a obe vrste brija su ukusne i prijatne.

Izbor između ova dva u velikoj meri zavisi od ličnih preferencija i željenog profila ukusa. Sa obe vrste mekog sira možete da napravite prekrasna predjela od sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji