Bonapeti.rs»Saveti»Kako Francuzi prave palačinke?

Kako Francuzi prave palačinke?

Kako Francuzi prave palačinke?

Teško da postoji osoba, koja ne voli palačinke. Svaki kutak sveta pravi palačinke drugačije. Svaka zemlja ima svoj recept i način pripreme.

U ovom savetu obratićemo posebnu pažnju na to kako Francuzi pripremaju svoje palačinke, koje oni nazivaju Krep (Crepes). Kao i svuda, u Francuskoj je veoma važno kako se priprematesto za palačinke.

Kako napraviti testo za za francuske palačinke

Da biste napravili francuske palačinke, biće vam potrebna 3 jaja, 180 g brašna, 50 g maslaca, 500 ml svežeg mleka, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli, ulje.

Pripremaju se na sledeći način:

Umutite jedno za drugim jaja, pola svežeg mleka, maslac, so i polovinu brašna. Nakon što se sve dobro izmeša, dodajte drugi deo brašna. Ako vam se testo čini previše gusto, možete dodati ostatak mleka ili manji deo dok ne dobijete željenu gustinu.

Palačinke se peku u specijalnom tiganju, koji je blago nauljen;

Finese kod pripremanja francuskih palačinki

Do sada je sve lako uraditi. Međutim, postoje neke suptilnosti koje primenjuju francuzi. Testo za palačinke može da se pripremi i sa svežim mlekom i vodom. Kada se palačinke prave sa mlekom, postaju elastičnije i sočnije. Ako se prave sa vodom, ostaju čvršće;

Pre nego što dodate brašno u mešavinu za palačinke, dobro je da ga prosejete. Na taj način u njega ulazi dovoljno vazduha koji će pomoći da testo postane vazdušasto.

Veoma je važno da jaja i mleko koje ćete koristiti za pravljenje francuskih palačinki budu na sobnoj temperaturi. Dobro je i ako se mleko malo zagreje, a jaja prethodno izvade iz frižidera.

Veoma važno pravilo u pravljenju francuskih palačinki je, prvo, pomešati tečne sastojke. Zatim dodajte prosejano brašno uz stalno mešanje da nema grudvica.

Da bi palačinka bila savršena, trebalo bi da bude zlatne boje, tanka i hrskava po ivicama. Kada dodate ulje u mešavinu, ne morate stalno da premazujete tiganj posle svake palačinke.

Još jedna suptilnost prilikom pripreme francuskih palačinki je da pre nego što počnete da pržite palačinke, premažete tiganj sa malo ulja. Trebalo bi da ga bude vrlo malo i zato je dobro koristiti četku.

Koliko će palačinka biti debela zavisi direktno od toga koliko testa stavite u tiganj.

Pogledajte kako se prave čuvene Kreps Suzet i sočne kakao palačinke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni