Zamrzavanje različitih vrsta proizvoda u zamrzivaču je veoma brzo, jednostavno i praktično. Tako da možete uvek imati pri ruci proizvode koji su vam potrebni tokom cele godine.
Radi vaše udobnosti, dobro je da unapred napišete svaki pojedinačni proizvod i zalepite etiketu na kojoj možete da naznačite šta je zamrznuti proizvod i obavezno napišete datum stavljanja u zamrzivač.
Dobro je da zamrznuti proizvodi budu u količinama koje će nam trebati za jednu upotrebu, jer kada se proizvodi jednom odmrznu, bilo bi teško ponovo ih zamrznuti za ponovnu upotrebu. Dobro je složiti proizvode tako da znate tačno gde su postavljeni i rasporedite ih po vrstama i tipovima.
Dobra je ideja da naučite kako da zamrznete kore za pitu da bismo ostatke kora sačuvali za kasnije. Samo stavite kesu sa korama u zamrzivač sa originalnim datumom zamrzavanja i može da traje do 2 meseca.
Možete da umesite testo za kore unapred i da ga kasnije fino i tanko razvijete oklagijom. Stavite ga u posudu sa čvrstim poklopcem i ostavite u frižideru do 3 dana. Najbolje je da ga podelite na loptice pre nego što ga stavite u zamrzivač.
Na taj način, kada odlučite da radite sa njim, a izvadite ga iz zamrzivača, brže će dobiti sobnu temperaturu i postati lako za rad.
Nakon toga razvijte kore i čuvate ih u frižideru za dalju upotrebu.
Pogledajte takođe:
- Kako odmrznuti kore za pitu;
- Kako se prave kore za pitu;
- Kako se razvlače kore za pitu.
Komentari