Ako želite da sačuvate zečje meso u teglama, ali ne znate tačno kako to da uradite, u ovom savetu ćemo podeliti sa vama kako to da uradite.
Kako zatvoriti zečje meso u tegle
- Prva stvar je, naravno, da dobro očistite i operete zečetinu koju ćete konzervirati. Dobra je ideja da ih ostavite da vise negde preko noći kako bi mogli da se lepo ocede nakon što ih operete;
- Kada se već ocede, možete da isečete zeca na porcije;
- Sledeći korak je da se meso prokuva, ali ne treba da bude potpuno kuvano, već da ostane malo sirovo;
- Stavite odgovarajući pleh ili veliki tiganj na šporet i dodajte ulje. Pržite meso zeca dok ne pobeli. Nakon toga se izvadi i ostavi da se ohladi, ali ne potpuno;
- Zatim se zečetina stavlja u tegle i dodaju se 2 kašike ulja. Dodajte 1 kašiku soli i biber u zrnu;
- Bujon u kome ste skuvali zeca ne smete baciti. Raspoređuje se u tegle, ali sipajte toliko da pokrije pola mesa;
- Tegle sa zečetinom se zatvaraju i kuvaju 1 sat i 40 minuta;
- Kada su gotove, pripremljene tegle sa zečetinom ostavite da se potpuno ohlade i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
Sa ovako pripremljenim teglama narednih meseci možete da pripremite ukusan zečji paprikaš ili zečetinu sa krompirom.
Komentari