Bonapeti.rs»Saveti»Kako ispeći semenke lubenice?

Kako ispeći semenke lubenice?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Kako ispeći semenke lubenice?

Lubenica je izuzetno korisno letnje voće koje sadrži mnogo hranljivih materija. Ima malo kalorija i nema masti. Semenke u lubenici su takođe pune esencijalnih hranljivih materija, poput nje.

Da, ne samo da su semenke lubenice potpuno jestive, već su i prilično ukusne.

Hranljiva vrednost semenki lubenice

Prema USDA Food Data Central (US Department of Agriculture – Food Data Center) 28.35, semenke lubenice sadrže:

kalorija - 158

proteini - 8 g

masti - 13,4 g

ugljeni hidrati - 4,34 g

kalcijum - 15,3 mg

gvožđe - 2,06 mg

magnezijum - 146 mg

fosfor - 214 mg

kalijum - 184 mg

cink - 2,9 mg

Semenke lubenice su vlaknaste i mogu se pržiti, poput semena bundeve. Izuzetno su pogodne za doručak. Samo pečenje semenki lubenice nije nimalo komplikovano.

Pečenje semenki lubenice

- Zagrejte rernu na 170 stepeni.

- Oprane i osušene semenke lubenice sipajte u maslinovo ulje i posolite.

- Stavite na pleh i pecite semenke 15-20 minuta.

- Ohladite na papirnim ubrusima i uživajte u pečenim semenkama lubenice, tako što ćete ih dodati u supe, salate sa lubenicom ili ih jednostavno jesti kao laganu užinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni