Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Treba li oprati pile pre kuvanja?Sve ove preparate treba dobro oprati pre bilo kakve obrade mesa. Ako je moguće toplijom vodom, jer znamo da ona rastvara bakterije....
26. mart
Da li treba oprati meso pre pripreme?Ljudi smatraju da meso treba oprati i da će ga to učiniti bezopasnim i zdravim za jelo.
Ipak, prema mišljenju eksperata, pranje mesa ne dovodi do ničeg drugog, osim do širenja bakterija u celoj kuhinji....
06. feb.
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
16. feb.
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaSkuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
07. maj
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniMeđutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
27. jul
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripremePečurke
Pečurke ne treba da stavljate u vodu, zato što upijaju previše tečnosti.
Najbolje brzo da operete i da osušite čistom krpom.
Uradite to tik pred kuvanje, u protivnom će izgubiti mnogo ukusa.
4....
23. dec.
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Orašasti plodovi i semenke mogu da budu jedan savršen element naše svakodnevne ishrane, ali samo treba da naučimo kada, kako i koju količinu da konzumiramo....
09. april
Koliko vremena treba da bude potopljen smeđi pirinač pre kuvanja?Zatim ga operu i kuvaju prema receptu za smeđi pirinač koju su odabrale. Ako, na primer, treba da se prokuva, posle potapanja je smeđi pirinač gotov za 15-20 minuta....
12. nov.
Ljute papričice bez kuvanja u tegliPoređajte prethodno oprane paprike u tegle.
U svaku teglu stavite po 4 supene kašike sirćeta, 2 supene kašike šećera, 1 supenu kašiku soli.
Sipajte vodu u tegle i zatvorite poklopcem....
17. avgust
1
Laki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansaTegle se ne kuvaju.
Na dnu tegle će se pojaviti beli talog, ali to ne smeta.
Tokom jedne nedelje okrećite tegle svakog dana i čuvajte ih u hladnoj prostoriji....
08. avgust
Slanina kuvana u rasoluOstavljamo 4 sata da odstoji.
Kad prođe vreme stavljamo smesu da provri na umerenoj vatri, kuvamo sat vremena.
Ostavljamo da se ohladi u marinadi, ocedimo, osušimo i okačimo komade na suvo i hladno mesto....
30. nov.
Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?Nekoliko urmi pre spavanja povećavaju libido
Jednostavan recept za povećanje libida je potopiti nekoliko urmi u posudu kozjeg mleka tokom dana. Uveče se dodaju kardamom i med i tečnost se pije....
19. januar
Treba li ljuštiti koru jabuka?Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti. Prema zagovornicima ideje o ljuštenju voća i povrća pre konzumiranja, u jabukama ima mnogo pesticida, jer se drveće jabuka prska protiv štetočina....
26. nov.
Paradajz za kuvanje u teglamaDeo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se....
15. avgust
Jujuba kuvana u šećernom sirupuNeka vri na tihoj vatri pola sata, ali ne zaboravite da mešate s vremena na vreme.
Nakon toga ostavite voće da se ohladi u sirupu i videćete da će upiti svu tečnost....
29. januar
Da li griz deblja?Kuvanje ne bi trebalo da traje duže od dva minuta, jer se time pogoršavaju njegovi ukusi i izdvajaju neki od njegovih vrednih minerala.
100 g griza (suvi proizvod) sadrži:
- Kalorije 359, 9 kcal;
- Voda - 12, 67 g;...
11. januar
BulgurPreporučeni odnos za spremanje je 1:3 bulgur u odnosu na vodu. Možete ga potopiti u vruću vodu ili ga skuvati i ocediti....
06. sep.
Kuvana i farbana jaja u multikukeruSrećan praznik sa ovim kuvanim i farbanim jajima u multikukeru....
02. maj
Sirup od višanja bez kuvanja po starom receptuDobijenu sok od višnje je veoma aromatičan i koristan, pripreman na hladan način, odnosno bez kuvanja, da sačuva svoje vitamine.
Na litar soka se dodaju 2 kg šećer i kesica limunske kiseline....
18. jun
Da li bulgur sadrži gluten?Danas se bulgur često koristi u kuvanju kao zamena za pirinač, kus-kus i kinou, a takođe se često nalazi u bliskoistočnim i severnoindijskim kuhinjama....
18. avgust
Da li da koristimo margarin ili maslac?Oba proizvoda su odgovarajuća za kuvanje, ali treba da budete pažljivi i da kupite kvalitetne varijante. Izbegavajte veštačke zamene ili imitirajuće proizvode....
25. avgust
2
Da li pravilno jedemo avokado?Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
04. mart
Da li je kačkavalj koristan?Kada birate kačkavalj, treba imati na umu nekoliko stvari. Ne kupujte kačkavalj koji je rupičast i težak....
05. januar
Da li su orasi alergen?Međutim, ljudi sa alergijom na histamin treba da se uzdrže od konzumiranja oraha jer je bogat histaminom....
07. okt.