Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Treba li oprati pile pre kuvanja?Treba li oprati pile pre kuvanja?
26. mart
Sve ove preparate treba dobro oprati pre bilo kakve obrade mesa. Ako je moguće toplijom vodom, jer znamo da ona rastvara bakterije....
Da li treba oprati meso pre pripreme?Da li treba oprati meso pre pripreme?
06. feb.
Ljudi smatraju da meso treba oprati i da će ga to učiniti bezopasnim i zdravim za jelo. Ipak, prema mišljenju eksperata, pranje mesa ne dovodi do ničeg drugog, osim do širenja bakterija u celoj kuhinji....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaUskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jaja
07. maj
Skuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesni
27. jul
Međutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Pečurke Pečurke ne treba da stavljate u vodu, zato što upijaju previše tečnosti. Najbolje brzo da operete i da osušite čistom krpom. Uradite to tik pred kuvanje, u protivnom će izgubiti mnogo ukusa. 4....
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Orašasti plodovi i semenke mogu da budu jedan savršen element naše svakodnevne ishrane, ali samo treba da naučimo kada, kako i koju količinu da konzumiramo....
Koliko vremena treba da bude potopljen smeđi pirinač pre kuvanja?Koliko vremena treba da bude potopljen smeđi pirinač pre kuvanja?
12. nov.
Zatim ga operu i kuvaju prema receptu za smeđi pirinač koju su odabrale. Ako, na primer, treba da se prokuva, posle potapanja je smeđi pirinač gotov za 15-20 minuta....
Ljute papričice bez kuvanja u tegliLjute papričice bez kuvanja u tegli
17. avgust
1
Poređajte prethodno oprane paprike u tegle. U svaku teglu stavite po 4 supene kašike sirćeta, 2 supene kašike šećera, 1 supenu kašiku soli. Sipajte vodu u tegle i zatvorite poklopcem....
Laki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansaLaki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansa
08. avgust
Tegle se ne kuvaju. Na dnu tegle će se pojaviti beli talog, ali to ne smeta. Tokom jedne nedelje okrećite tegle svakog dana i čuvajte ih u hladnoj prostoriji....
Slanina kuvana u rasoluSlanina kuvana u rasolu
30. nov.
Ostavljamo 4 sata da odstoji. Kad prođe vreme stavljamo smesu da provri na umerenoj vatri, kuvamo sat vremena. Ostavljamo da se ohladi u marinadi, ocedimo, osušimo i okačimo komade na suvo i hladno mesto....
Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?Zašto treba pojesti nekoliko urmi pre spavanja?
19. januar
Nekoliko urmi pre spavanja povećavaju libido Jednostavan recept za povećanje libida je potopiti nekoliko urmi u posudu kozjeg mleka tokom dana. Uveče se dodaju kardamom i med i tečnost se pije....
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti. Prema zagovornicima ideje o ljuštenju voća i povrća pre konzumiranja, u jabukama ima mnogo pesticida, jer se drveće jabuka prska protiv štetočina....
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se....
Jujuba kuvana u šećernom sirupuJujuba kuvana u šećernom sirupu
29. januar
Neka vri na tihoj vatri pola sata, ali ne zaboravite da mešate s vremena na vreme. Nakon toga ostavite voće da se ohladi u sirupu i videćete da će upiti svu tečnost....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Kuvanje ne bi trebalo da traje duže od dva minuta, jer se time pogoršavaju njegovi ukusi i izdvajaju neki od njegovih vrednih minerala. 100 g griza (suvi proizvod) sadrži: - Kalorije 359, 9 kcal; - Voda - 12, 67 g;...
BulgurBulgur
06. sep.
Preporučeni odnos za spremanje je 1:3 bulgur u odnosu na vodu. Možete ga potopiti u vruću vodu ili ga skuvati i ocediti....
Kuvana i farbana jaja u multikukeruKuvana i farbana jaja u multikukeru
02. maj
Srećan praznik sa ovim kuvanim i farbanim jajima u multikukeru....
Sirup od višanja bez kuvanja po starom receptuSirup od višanja bez kuvanja po starom receptu
18. jun
Dobijenu sok od višnje je veoma aromatičan i koristan, pripreman na hladan način, odnosno bez kuvanja, da sačuva svoje vitamine. Na litar soka se dodaju 2 kg šećer i kesica limunske kiseline....
Da li bulgur sadrži gluten?Da li bulgur sadrži gluten?
18. avgust
Danas se bulgur često koristi u kuvanju kao zamena za pirinač, kus-kus i kinou, a takođe se često nalazi u bliskoistočnim i severnoindijskim kuhinjama....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Oba proizvoda su odgovarajuća za kuvanje, ali treba da budete pažljivi i da kupite kvalitetne varijante. Izbegavajte veštačke zamene ili imitirajuće proizvode....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Kada birate kačkavalj, treba imati na umu nekoliko stvari. Ne kupujte kačkavalj koji je rupičast i težak....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Međutim, ljudi sa alergijom na histamin treba da se uzdrže od konzumiranja oraha jer je bogat histaminom....