Bonapeti.rs»Saveti»Kako belanca postaju pena?

Kako belanca postaju pena?

MarianeMariane
Džedaj
1461194
Kako belanca postaju pena?

Da umutimo belanca u penu nije ni približno tako teško kao mućenje belanaca u sneg. Pena od belanaca se može dodati mnogim jelima kao što su kremovi, sufle, slatkiši, glazure itd., čime se smesa olakšava.

I iako umutiti belanca u sneg nije komplikovano, moraju se poštovati neka pravila kako bi se svaki put garantovao dobar rezultat. Pre svega, posuda u kojoj ćemo mutiti belanca mora biti čista i potpuno suva.

Nije preporučljivo da posude budu od plastike, drveta ili aluminijuma, jer je sa njih uglavnom teško ukloniti nagomilanu masnoću i možda nisu potpuno čiste. Sledi odvajanje belanaca od žumanca i njihovo mućenje.

Preporučljivo je umutiti belanca koja su sobne temperature, jer će onda za to trebati manje vremena. U njih treba dodati prstohvat soli, kao i šećer, ako ga ima u receptu.

Tokom mućenja, mikser treba polako da se kreće u jednom pravcu, pažljivo ga pomerajući po svim delovima zapremine belanaca. Počnite da mutite na niskoj do srednjoj brzini i mutite dok se ne formira meka pena.

Ako zatim nastavite da mutite većom brzinom, meka pena će postati čvrsti sneg, čija će tvrdoća zavisiti od količine šećera, kao i od toga kada je dodat – na početku ili na kraju mućenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji