Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pravilno umutite belanca?Kako da pravilno umutite belanca?
02. april
Kada se njihova temperatura normalizuje, možete odvojiti žumanca od belanaca. To treba uraditi veoma pažljivo da u belancima ne ostane ni kap žumanca ili ljuske....
Kako umutiti sneg od belanacaKako umutiti sneg od belanaca
02. maj
Kada smo na temi mućenje belanaca, predlažemo da pogledaš i sledeće teme: - kako belanca postaju pena; - zašto belanca ne postaju sneg; - kako da odvojimo žumanca od belanaca;...
Belanca punjena sardelamaBelanca punjena sardelama
07. jul
Sa dobijenim napunite belanca. Nakon toga oformite rusku salatu u elipsasti tanjir i stavite napunjena belanca odozgo. Aranžirajte sa peršunom, kiselim krastavčićima, tračicama paprike i maslinama....
Punjena belanca za predjeloPunjena belanca za predjelo
13. maj
Izmešati kako bi se svi sastojcu sjedinili. Pripremljenim smesom puniti belanca. Preko rasporediti seckanu crvenu papriku. Punjena belanca za predjelo složiti na tacnu i poslužiti....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pržena belanca sa kačkavaljemPržena belanca sa kačkavaljem
07. okt.
U posudu stavljamo belanca, posolimo ih malo i umutimo mikserom na sneg. Izrendamo kačkavalj i pomešamo pažljivo sa belancima. Posipamo biberom i lagano promešamo....
Omlet od belanca i spanaćaOmlet od belanca i spanaća
20. avgust
Omlet od belanca i spanaća je gotov....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva boja šećera, on ostaje beo, dok kod prvog recepta postaje...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Omlet od belanca sa paprikom i ovčjim siromOmlet od belanca sa paprikom i ovčjim sirom
14. april
Preko pečene i hrskave paprike isipajte umućena belanca. Preko izmrvite sir. Kada se isprži sa jedne strane, pomoću špatule presavijte omlet, da se prodinsta. Kada se naduje, znači da je gotov....
Kako se mute belanca na pari?Kako se mute belanca na pari?
24. januar
Profesionalci će vam reći, da postoji nekoliko pravila, koja obavezno treba da poštujete kod mućenja belanaca na pari, kako bi imali odličan rezultat. Sada ćemo ih i mi podeliti sa vama....
Kako da odvojite žumanca od belanaca?Kako da odvojite žumanca od belanaca?
26. sep.
Sada postoje različita pomagala za odvajanje žumanaca od belanaca. Na primer, cedilo, keramička šolja, silikonski separateri za jaja, itd....
Kako se pravi glazura od belanaca?Kako se pravi glazura od belanaca?
04. april
Glazura od belanca se može pripremiti ne samo od svežih belanaca, već i od belanaca u prahu. Glazura treba da se uvek pokrije krpom, jer se suši veoma brzo....
Zašto je pena na pivu bela?Zašto je pena na pivu bela?
28. sep.
Pena piva i samo pivo su, naravno istog sastava - osnova je ječmeni slad, a tu su i kvasac i hmelj i voda. Odakle tolika razlika između boje piva i pivske pene? U suštini, pena od piva nije bela, ali način na koji je...
Hrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovakoHrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovako
25. mart
Podelio je mnogo interesantnih činjenica o obradi hrane na ruskom Kanalu 5, upravo pod kojim uslovima hrana postaje otrovna i može čak izazvati rak....
Kako da prženi krompir postane hrskav?Kako da prženi krompir postane hrskav?
21. avgust
Gotovo da ne postoji čovek koji ne voli prženi krompir. Međutim, njegovo pripremanje u kućnim uslovima je pravi test. Često se domaćice umore od dugotrajnog stajanja kraj ringle....
Zašto testo postaje žilavo?Zašto testo postaje žilavo?
23. april
Takva testa postaju veoma mekana i nežna....
Kombuča - čajna pečurka koja je postala kulturaKombuča - čajna pečurka koja je postala kultura
11. januar
1
Danas postoji nekoliko kompanija koje proizvode kombuču širom sveta. Postoje čak i Kombuča barovi koji se otvaraju na mestima kao što su Norfolk, Virdžinija, Portland, Oregon i San Francisko....
Zbog čega se sklanja pena kod kuvanja slatka?Zbog čega se sklanja pena kod kuvanja slatka?
25. nov.
Pena, koja se formira na površini slatka nije tako bezopasna. Zdravstveni problemi neće nastati ako jedete malo. Ali ona će pokvariti ukus i izgled deserta. Zašto ukloniti penu sa slatka i kako to ispravno uraditi?...
Zbog čega testo postaje tvrdo?Zbog čega testo postaje tvrdo?
21. dec.
Ako vam testo postane tvrdo, možete u njega staviti jaje i ponovo ga premesiti, tako ćete dobiti meko i elastično testo....
Zašto domaći majonez postaje redak?Zašto domaći majonez postaje redak?
07. april
Koliko god da je jednostavan za pripremu, toliko je ponekad i delikatan, s obzirom da postoji verovatnoća da se ne dobije željena gustina i da postane retka i skraćena....
Izvori proteina za vreme postaIzvori proteina za vreme posta
22. dec.
Na Bliskom Istoku ga nazivaju meso siromašnih, ali ipak ne postoji ništa ukusnije od jedne tople supe od sočiva za vreme posta. Sazreli pasulj sadrži 21 g biljnih proteina na 100 g suvog proizvoda....
Šta da napravimo od preostalih belanaca?Šta da napravimo od preostalih belanaca?
22. mart
U ovom slučaju, uvek razmišljamo šta da napravimo od preostalih belanaca. Belanca se koriste za pripremu mnogih stvari....