Bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se peče skuša?

Koliko dugo se peče skuša?

MarianeMariane
Džedaj
1561194
Koliko dugo se peče skuša?

Jedna od riba koju najčešće stavljamo na trpezu je skuša. Ova izuzetno ukusna riba dugo je bila nezasluženo etiketirana kao jednostavna i nekvalitetna riba, što je daleko od istine.

Skuša nije samo pristupačna, ona je izuzetno bogata omega-3 masnim kiselinama, kao i selenom, magnezijumom, gvožđem i čitavim nizom vitamina.

Ova prilično masna riba je previše kvarljiva. Najbolje je da je kuvate ubrzo nakon kupovine ili da je odmah zamrznete u zamrzivaču dok ne odlučite da li ćete je peći na roštilju ili u rerni.

Skuša je veoma pogodna za pečenje u rerni ili na roštilju. Nije im potrebna duga kulinarska obrada, a rezultat će garantovano premašiti očekivanja.

Manji primerci su pogodniji za roštilj. Skušu na roštilju ili file skuše na roštilju sa belim lukom i peršunom može da pripremi i potpuni laik u kuhinji, a biće mu potrebno oko 20 minuta.

Za recept pečena skuša sa paradajz sosom u rerni trebaće vam veća skuša i malo više vremena. Kada se skuša peče u rerni, vreme pečenja je oko 35-45 minuta. Razlikuje se u zavisnosti od veličine ribe i specifičnog recepta.

Da biste impresionirali goste pečenom punjenom skušom ili pečenom skušom sa peršunom i orasima, ne treba zaboraviti da se riba mora peći u zagrejanoj rerni. Ako ribu stavite u hladnu rernu, rizikujete da postane suva i žilava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji