Bonapeti.rs»Saveti»Kako konzumirati Husk?

Kako konzumirati Husk?

Kako konzumirati Husk?

Husk je proizvod dobijen od samlevene ljuske semena indijske biljke bele bokvice. Poreklom je iz Indije i Pakistana, ali je zbog svojih korisnih svojstava sve poznatiji širom sveta, ali i u kod nas. Jedna od najpoznatijih svojstava huska je delovanje kao laksativ. U isto vreme, husk takođe ima svojstvo da deluje protiv zatvora.

Kako se koristi husk?

Husk se najčešće koristi dodavanjem u vodu ili druga pića. Kada se pomešaju sa tečnošću, pahuljice počinju da bubre. Protiv zatvora ili dijareje 1 kašičica huska se rastvori u 1 šolju vode koja je topla pa se pije. Odmah zatim je dobro popiti još 1 čašu čiste vode. Takođe je dobro piti više tečnosti istog dana.

Doziranje:

Doziranje huska zavisi uglavnom od samog proizvoda koji koristite. Doziranje se takođe može promeniti u zavisnosti od razloga zbog kojih uzimate ovaj proizvod. Najčešće se uzima 1 do 3 puta dnevno u punoj čaši vode. Trebalo bi da počnete sa malim dozama i postepeno povećavate količinu tokom jedne do dve nedelje dok ne dostignete preporučenu dozu. Husk treba dobro pomešati sa preporučenom količinom vode. Veoma pažljivo pratite sva uputstva napisana na proizvodu kada uzimate Husk. Ne bi trebalo da uzimate više od doze koju je preporučio Vaš lekar.

Husk može da se dodaje i u različitim kulinarskim receptima. Takvi su:

Palačinke sa huskom

Pohovani kačkavalj sa huskom

Mafini sa huskom

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji