Bonapeti.rs»Saveti»Kako da pohujemo masline?

Kako da pohujemo masline?

Maslina je malo drvo ili žbun i raste uglavnom u mediteranskim zemljama. Generalno, masline se jedu marinirane ili se konzumiraju u obliku maslinovog ulja.

Zanimljivo je, međutim, da se mogu podvrgnuti i termičkoj obradi, kao što je pohovanje. A to je vrlo lako, a rezultat je veoma ukusan.

Pohovane masline su savršeno predjelo. Evo kako da napravite sopstvene pohovane masline kod kuće:

Proizvodi koji će vam trebati su:

- 200 grama maslina koje pre pohovanja možete napuniti filom po želji;

- Brašno, čija je količina 3/4 šolje;

- Brašno za uvaljivanje, koje treba da bude 1/4 šolje;

- Pola šolje vode;

- Prezle - 1 šolja, za pohovanje maslina, pri čemu je najbolje koristiti panko prezle;

- Morska so u ljuspama i 500 ml maslinovog ulja;

A evo kako se prave:

U posudu stavite 3/4 šolje brašna zajedno sa vodom i dobro promešajte. Trebalo bi da se dobije gusto testo. Dodajte prstohvat soli. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode dok se ne dobije gusto testo. Za pohovanje maslina prvo ih uvaljajte u brašno, pa u dobijeno testo i na kraju završite sa prezlama. Zagrejte maslinovo ulje u odgovarajućoj šerpi na jakoj vatri. Zatim stavite pohovane masline da se prže do zlatne boje i poslužite sa sosom po želji. Možete poslužiti pohovane masline kao meze za svako piće.

Pogledajte još za šta su korisne masline, kako popraviti presoljene masline ili naučite kako da čuvate masline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni