Bonapeti.rs»Saveti»Kako se preliva baklava?

Kako se preliva baklava?

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12
Kako se preliva baklava?
Fotografije: Evtini Retsepti

Jedan od najvažnijih sastojaka koji daju ukus baklavi je sirup.

Morate pravilno da podesite odnos vode i šećera. Takođe bi trebalo da iscedite nekoliko kapi limuna u sirup za baklavu dok ključa da biste izbegli zamornu slatkoću i moguđnost da se sirup kristališe.

Da bi baklava bila ukusna, sirup se mora na vreme preliti.

Nakon što baklava izađe iz rerne, sačekajte malo i prelijte baklavu vrelim sirupom. Ako je baklava hladna, neće upijati sirup.

Ako je sirupa prelivenog preko baklave previše, baklava će se raspasti i postati gnjecava.

Ako je šerbeta malo, ne dodaju se nikakvi sastojci, jer ako dodate kasnije napravljen sirup, u baklavi će se formirati šećer. Zbog toga je potrebno unapred prilagoditi količinu šećera i vode.

I na kraju, ali ne i najmanje važno, NE pokrivajte baklavu nakon što ste je prelili sirupom. Na taj način ćete izbeći dodatno kuvanje baklave, kapi vode će poteći unutra od pare i tako će se raspasti ili postati mekana baklava, a mi ne želimo da dođe do ovog efekta.

Zato se držimo pravila: topla baklava – topli sirup – to je istina!

Pogledajte takođe kako da napravite klasičnu božićnu baklavu i ovu neodoljivu Saraliju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni