Bonapeti.rs»Saveti»Kako zgusnuti krem supu?

Kako zgusnuti krem supu?

Kako zgusnuti krem supu?

Krem supe su jedno od najomiljenijih jela za mnoge ljude, zahvaljujući svojoj glatkoj i kremastoj teksturi.

Ali šta da radimo kada supa postane previše tečna i ne ispunjava naša očekivanja? Zgušnjavanje krem supe je jednostavno i može se postići uz nekoliko jednostavnih tehnika koje će vam pomoći da dobijete idealnu konzistenciju.

Evo nekoliko različitih metoda koje možete koristiti da zgusnete krem supu bez gubitka bilo kakvog ukusa:

Upotreba krompira

Krompir je odličan način za zgušnjavanje krem supe. Imaju visok sadržaj skroba, što daje gustoću i glatkoću supi. Da biste koristili krompir, jednostavno isecite nekoliko srednjih krompira na male kockice i dodajte ih u supu. Prokuvajte ih zajedno sa ostalim sastojcima dok ne omekšaju. Zatim koristite blender ili viljušku da ih izgnječite do glatke teksture. Ovaj izgnječeni krompir će dati supu željenu kremastu konzistenciju.

Kremasti sastojci

Dodavanje kremastih sastojaka poput pavlake, krem sira ili kokosovog mleka je jednostavan način da zgusnete krem supu i date joj bogatu teksturu. Ovi sastojci ne samo da će učiniti supu gušću, već će poboljšati njen ukus. Za lakšu opciju, umesto pavlake možete koristiti kiselo mleko ili gusto mleko. Ovi sastojci takođe daju kremastost bez dodavanja previše kalorija, što je korisno za ljude koji žele da svoje jelo zadrže lakšim.

Upotreba brašna ili skroba

Još jedna popularna metoda za zgušnjavanje krem supe je dodavanje brašna ili krompirovog skroba. Da biste to uradili, u maloj posudi pomešajte 1-2 kašike brašna ili skroba sa malo hladne vode da napravite pastu. Dodajte smesu u supu u malim porcijama, stalno mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Pustite da se supa kuva još 5-10 minuta dok se ne zgusne. Ovo je brz i efikasan način da se postigne gustina bez mnogo promene ukusa supe.

Pasiranje sastojaka

Pasiranje nekih sastojaka u vašoj supi je jedan od najboljih načina da je zgusnete, a da pritom očuvate prirodni ukus supe. Kada je supa skuvana, blenderom ili procesorom za hranu izmiksajte je dok ne postane glatka. Možete napraviti pire od svih sastojaka ili samo nekih od njih, ostavljajući neke veće komade za teksturu. Ova metoda je posebno korisna za supe od povrća, jer će sačuvati ukus sastojaka i učiniti ih glatkijim i gušćim.

Dodavanje pirinča ili sočiva

Još jedan odličan način za zgušnjavanje krem supe je upotreba pirinča ili sočiva. Ovi sastojci ne samo da će dodati gustinu, već će obogatiti i ukus supe. Da biste koristili pirinač, jednostavno dodajte malu količinu u supu i prokuvajte je zajedno sa ostalim sastojcima. Kada se pirinač skuva, supi će dati kremastu teksturu koja ne zahteva pasiranje. Sočivo se takođe može koristiti na isti način, nudeći dodatne nutritivne koristi.

Pogledajte takođe kako zamrznuti supu, kao i koji bi mogli biti razlozi da supa postane kisela.

Obavezno isprobajte naše recepte za raskošnu krem supu od krompira, ovu čudesnu krem supu od brokolija ili krem supu od bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni