Mafini se pripremaju veoma brzo, ukusni su i u većini slučajeva se prave od vrlo uobičajenih proizvoda koji su potrebni i za kolače. Međutim, koliko god pečeni mafini bili ukusni, izuzetno je neprijatno kada se mafin zalepi za papirnu korpicu i potrebno nam je nekoliko minuta da pokušamo da da oslobodimo iz zahvata papira. Da se to ne bi dogodilo, moramo se pridržavati nekih pravila.
Pre svega, dobro je napomenuti da korpice treba malo da se zalepe za mafin, jer je to njihova funkcija. Međutim, trebalo bi da se lako odlepe. Ako se to ne dešava, onda je trebalo papire lagano nauljiti masnoćom.
Moguće je da do lepljenja dolazi zbog kvaliteta samih papirnih korpica. Ima jeftinijih i skupljih, a jeftinije papirne korpice gotovo uvek se zalepe za mafine. Zato je dobra ideja da uložite u skuplje papirne korpice kako vaša porodica ili gosti ne bi morali da dožive neprijatnosti.
Mogući razlog da se mafini lepe za papir je to što u testo nije dodato dovoljno masnoće. Pažljivo pratite proporcije i uvek dodajte ulje ili drugu masnoću.
Takođe pogledajte neke recepte za ukusne mafine kao što su ovi klasični obični mafini, naši čokoladni mafini ili ovi očaravajući mafini sa borovnicama.
Takođe naučite kako da ukrasite svoje mafine i pogledajte ove glazure za mafine.
Komentari