Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pohuju pečurke?

Kako se pohuju pečurke?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
129
Kako se pohuju pečurke?

Jela od pečuraka su veoma ukusna i mirisna. Pečurke se mogu pržiti, peći, pohovati i dinstati. Jedan od dobrih načina za njihovu pripremu je pohovanje. Kao i kod drugih namirnica, pohovanje ima svoje karakteristike. Pre svega, nisu sve pečurke pogodne za pohovanje. Među najpogodnijima su rujnice, lisičarke, pečurke, šampinjoni, puhare i ukusni vrganji.

Uvek birajte mlade i sveže ubrane pečurke. Pažljivo ih očistite, operite hladnom vodom i ocedite na krpi. Najčešća smesa za pohovanje nije samo za pečurke, već i za drugu hranu, i uključuje jaja, brašno, biber i po želji, prezle. Svaku pečurku umočite u umućena jaja, zatim u brašno i na kraju u prezle. Prže se na jako vrelom ulju.

Ne morate koristiti prezle, već samo jaja i brašno. Tada pečurke umočite u jaje, brašno i na kraju ponovo jaja. Konzistencija smese za pohovanje treba da bude kao kaša. U smesu za pohovanje za pečurke bukovače može se dodati malo piva, što im daje neverovatan ukus. Ocedite pohovane pečurke na kuhinjskom papiru, inače će biti jako masne.

Pogledajte nekoliko ukusnih recepata za pohovane pečurke: pohovani šumski srndaći, pohovana bukovača i pohovana jajčara.

Pogledajte takođe kako se blanširaju pečurke i naučite kako se služe pečurke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni