Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi preliv od karamela?

Kako se pravi preliv od karamela?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
1651
Kako se pravi preliv od karamela?

Ništa ne pravi obrok savršenim kao jedan perfektan desert na kraju, pripremljen sa mnogo ljubavi i pažnje prema detaljima. Ali kada domaćica nije u stanju da provede puno vremena u kuhinji, da bi pripremila komplikovane i složene kolače, treba da se maši torbe sa trikovima.

Preliv od karamela može dati finoću čak i najobičnijem kolaču. Možete staviti preliv od karamela kada servirate panakotu, domaći sladoled, štrudlu od jabuke i mnoge druge deserte.

Pripremanje ovog preliva ni u kom slučaju ne može da se nazove visokim kulinarskim dostignućem, jednostavno je i ne oduzima mnogo vremena. Već pripremljen preliv od karamela može da se čuva u poklopljenoj posudi u frižideru oko godinu dana.

Trebaju vam samo 20 g orašastih plodova, 1 šolja šećera, 2/3 šolje tečne pavlake, 3 kašike maslaca i smeđi šećer za posipanje. Sipajte šećer u duboku šerpu i zagrevajte da se karamelizuje. Dodajte seckane orahe i dobro promešajte.

Skinite sa vatre i dodajte maslac, a nakon toga postepeno i pavlaku. Mešajte dobro dok ne dobijete homogenu smesu i šerpu stavite u veću posudu sa hladnom vodom, da se ohladi i zaustavi proces kuvanja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji