Koliko dugo se peče lazanja?

Koliko dugo se peče lazanja?

Lazanja je jedno od tipičnih italijanskih jela, na čije pominjanje nam odmah pođe voda na usta. I uprkos tome što prema mnogim istorijskim izvorima lazanja uopšte nije italijansko jelo, ono se uvek neizostavno vezuje za Italiju. Pronalazak testenina pripisuje se etrurcima, kinezima, grcima ili arapima.

Filozofski gledano uopšte nije važno ko je izmislio lazanju, važnije je ko će je pripremiti, a najvažnije je ko će je pojesti.

Pripremanje lazanje je zahtevan i duži posao, ali trud se isplati, jer ništa ne može da se poredi sa ukusom upravo pečene lazanje sa mlevenim mesom i bešamel sosom.

Iskusniji kuvari će vam otkriti da vreme za pečenje savršene lazanje zavisi od toga da li je pripremate sa gotovim ili svežim korama, u kakvoj peći je pečete, kao i od toga kakvu vrstu sosa ste joj stavili.

U većini slučajeva za pečenje lazanje potrebno je oko 35-40 minuta, s tim što tačna procena treba da se napravi na licu mesta i potpuno je individualna.

Važno je da posle vađenja lazanje iz rerne ne žurite da je odmah isečete na porcije i servitare, jer jelo trena da se ostavi 20-tak minuta kako bi se steglo i kako bi se arome maksimalno primile.

Oprobane recepte za Lazanju Bolonjeze, Lazanju sa spanaćem i rikotom, kao i Lazanju sa pečurkama možete naći na našem sajtu.

Pogledaj više

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji