Kako se čuva celer?

Kako se čuva celer?
Fotografije: bonapeti.rs

Čuvanje celera na duže vreme je lak zadatak, ako se držite nekih prostih pravila. Pre svega treba da izaberete najsvežiji celer. Isecite krajeve stabla i operite ih dobro hladnom vodom. Treba da se ukloni sva nečistoća. Posle toga je stavite na kuhinjski ubrus, da se ocedi od vode. Sakupite sva stabla zajedno i umotajte ih u papir.

Zatim ih upakujte u najlon kesu. Celer možete staviti i u vakuum kese, s tim što treba da izbacite što je moguće više vazduha pre nego što ih zatvorite. Stavite spakovan celer u deo frižidera za povrće. Druga varijanta je da ga pokrijete hartijom i da ga stavite u kutiju sa poklopcem.

Celer se može čuvati i u zamrzivaču, i za to postoje dva osnovna načina - sirov ili blago blanširan. Najbolje je da celer operete i osušite, nakon čega ga nasečete na kockice i stavite u kese ili kutije.

Celer zamrznut na ovaj način može da izdrži do pola godine, šro je mnogo duže nego kada ga čuvate u frižideru. Imajte u vidu da nakon razmrzavanja celer ne izgleda dobro i vlažan je, zbog toga ga stavljajte u jelo direktno iz zamrzivača.

Pogledaj više

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji