Svinjski jezik je izuzetno ukusno meze, koje ide uz domaću rakiju, ali i uz dobro ohlađeno belo vino. Nećete pogrešiti ako uz crno vino mezite svinjski jezik.
Svinjski jezik je veoma lak za kuvanje i oduzeće vam manje vremena od telećeg jezika. Kada ga skuvate, od svinjskog jezika možete pripremiti svinjski jezik u maslacu ili pohovan svinjski jezik.
Vreme kuvanja svinjskog jezika zavisi od toga, da li ćete ga kuvati u običnoj šerpi ili ćete koristiti ekspres lonac.
Kuvanje svinjskog jezika u običnoj šerpi oduzeće vam oko 90-120 minuta. Jezik je dobro skuvan, kada ga možete nabosti viljuškom i lagano je izvaditi. Kuvanje u ekspres loncu traje oko 45-50 minuta, osim ako svinja nije bila punoletna.
Skuvan svinjski jezik treba odmah potopiti u hladnu vodu i nakon toga ga treba veoma pažljivo oljuštiti. Šta ćete spremati od njega, kada ga oljuštite, pitanje je izbora i ukusa, a mi vam najtoplije preporučujemo da probate naš recept za terin od svinjskog jezika.
Komentari