Bonapeti.rs»Saveti»Kako se peku smrznuti kroasani?

Kako se peku smrznuti kroasani?

MarianeMariane
Džedaj
1260037
Kako se peku smrznuti kroasani?

Smatra se da su prve kiflice u obliku polumeseca napravljene u Beču. One su ispečene i poslužene u čast pobede Astro-ugarske vojske nad osmanskom vojskom Mustafe tokom 1686. godine. Prema legendi, upravo su pekari iz Beča upozorili čuvare grada da se turci ubacuju u grad kroz podzemne kanale i da su na taj način spasili grad.

Kasnije, francuzi dosta menjaju recept za pripremu kroasana. Oni nalažu prethodno narastanje testa, nekoliko puta ga hlade i razvlače, dodajući mu svaki put maslac.

Nesporno je da su tako pripremljeni kroasani, tek izvađeni iz rerne, pravi praznik za čula, ali treba da budemo iskreni i da priznamo da nema baš svako vremena za tako dugu pripremu. Dobra vest je da zahvaljujući gotovim smrznutim kroasanima svako može lako i brzo da pripremi za svoje najbliže sveže ispečene kroasane.

Priprema smrznutih kroasana je veoma laka. Kupljene kroasane iz prodavnice stavite u prethodno nauljeni pleh i pecite ih oko 12-15 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Ako spadate u one domaćice koje preferiraju sveže pripremljene kroasane, onda možete napraviti nekoliko doza, zatim ih stavite u zamrzivač i iskoristite ih kasnije.

Domaći smrznuti kroasani takođe se mogu peći bez prethodnog razmrzavanja. Ali, možete ih ostaviti i jednu noć u frižideru, kako bi se odledili i da ih nakon toga ispečete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji