Bonapeti.rs»Saveti»Od kog dela svinje se prave sudžici i kobasice?

Od kog dela svinje se prave sudžici i kobasice?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
261225
Od kog dela svinje se prave sudžici i kobasice?
Fotografije: Efrosia

Svinjsko meso je nezamenjivi deo sveta kulinarstva. Osim što je izuzetno korisno, ono je visoko hranljivo, zasitno i ukusno. Svinjsko meso učestvuje u milionima recepata i visoko je cenjeno zbog svojim hranljivih kvaliteta.

Sastavni delovi životinje su podeljeni prema 9 oblasti koje imaju svoje poddelove: Evo ih:

- Svinjski vrat;

- Kontrafile;

- Ribić;

- Plećka;

- Donji svinjski but;

- Gornji svinjski but;

- Svinjske grudi;

- Kotleti;

- Glava.

A evo i od kog dela svinje možete napraviti sudžuke i kobasice:

Za sudžuk je odgovarajuće meso, koje nije mnogo masno. Takvo može da bude u oblasti svinjskog buta. Tamo je meso odgovarajuće za sve.

Ostim toga, možete da uzmete meso od različitih delova svinje. Ono se samelje u mleveno meso i koristi se za pravljenje sudžuka. Drugi sastojci koji su vam neophodni su kumin, crni biber, so, šećer i šaltira.

Kobasica je klasični proizvod na našoj trpezi. Za kobasicu je potrebna masnija svinjetina, koju možete da nabavite u jednakim količinama od svinjskih grudi, plećke ili buta. Meso od grudi možete da zamenite i sa onim iz regije stomaka.

Ako tražite ekonomičniju opciju, uvek možete kupiti gotovo meso iz mesara. Ono je mešavina različitih delova tela životinje i isto tako će vam završiti efektan posao.

Za klasičan recept su potrebni još crni biber, kumin, sušeni luk, so, praziluk, origano, čubar.

Pogledajte i nekoliko ideja za:

- Švarglu;

- Suvo meso;

- Domaću kobasicu;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji