bonapeti.rs»Saveti»Kako da neutrališemo ljutu papriku?

Kako da neutrališemo ljutu papriku?

MarianeMariane
Džedaj
1158831
Kako da neutrališemo ljutu papriku?

Ljuta paprika je ljuta zbog jedinjenja kapsacin, kojeg ima u sebi. Kapsacin je u isto vreme veoma koristan za organizam i zdravlje, pa se zbog toga ljuta paprika preporučuje svima, koji vole ljuto i onima koji nemaju problema sa želucem.

Kapsacin ima sposobnost da ubrzava razmenu materija, povećava količinu potrošenih kalorija, povećeva telesnu temperaturu i ubrzava rad srca. Pored stoga, deluje protivupalno, ubrzava krvotok i potiskuje rast ćelija raka.

Nekada nam se, međutim desi, da preteramo sa ljutom paprikom i da naše jelo bude previše ljuto. Postoji nekoliko trikova, koji će vam pomoći da neutrališete (bar donekle) ljutu crvenu papriku.

U previše ljuto jelo možete dodati mleko sa visokim procentom masnoće, pavlaku, jogurt ili veliku količinu svežeg peršuna.

Drugi trik kojim možete donekle da neutrališete ljutu papriku iz jela, bar malo, je taj da povećate količinu namirnica koje su u jelu. Na taj način će ljuto biti podeljeno na veću količinu, njegova koncetracija će biti smanjena i bar se neće osećati tako jako.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji